Higiéniai innováció a CES-en

forrás: Prím Online, 2020. december 28. 17:56

Januárban, az első virtuális CES kiállításon az LG Electronics (LG) bemutatja új InstaView Door-in-Door hűtőszekrényeit, amelyek továbbfejlesztett funkciókkal és formatervezési újításokkal szolgálják a felhasználók kényelmét. A korábbi modelleknél nagyobb üvegpanelt kapott a 2021-es hűtők InstaView Door-in-Door rendszere, a fokozott higiénia érdekében a beépített vízadagolóban az LG UVnano technológiája kapott helyett, a konyhai tevékenységet pedig az InstaView hangfelismerési technológia teszi még komfortosabbá.

A kényelmi funkciói miatt világszerte kedvelt LG InstaView Door-in-Door hűtőszekrényt tovább tökéletesítették 2021-re. Az InstaView Door-in-Door technológia lényege, hogy a hűtő belseje láthatóvá válik, ha kettőt koppintunk a készülék ajtajának átlátszó üvegfelületén, miközben a dupla ajtós megoldás csökkenti a hideglevegő-veszteséget azáltal, hogy nem kell a teljes ajtót kinyitni ahhoz, hogy kivegyük a leggyakrabban használt termékeket — ezek kényelmesen elérhető helyen, a külön nyitható elülső ajtóban kapnak helyet. A 2021-es, stílusos színezettüveg-ajtó tökéletes kiegészítése az elegáns és esztétikus InstaView Door-in-Door hűtőszekrény rozsdamentes acél kialakításának. Ráadásul, mivel a hűtő üvegablaka 23 százalékkal nagyobb, mint a korábbi modelleké, az új modellekben még jobban látható a készülék belsejének tartalma.

 

Az LG új hűtőszekrényébe beépítették a vállalat UVnano technológiáját is, amely a fény erejét kihasználva könnyedén és hatékonyan tartja higiénikusan  a vízadagolót. A vállalat először 2017-ben bemutatott prémium vízadagoló termékeiben az UVnano óránként egyszer működésbe lép, hogy eltávolítsa akár a baktériumok 99,99 százalékát a hűtőszekrény vízadagoló csapjáról. Ha a felhasználók még nagyobb biztonságra vágynak, maguk is aktiválhatják az UVnano funkciót egyetlen gombnyomással.

 

 

A 2021-es CES legjobb innovációinak járó Best of Innovation díj nyerteseként az LG InstaView hűtőszekrény a hangfelismerés segítségével teszi a konyhában töltött időt még produktívabbá és kényelmesebbé. A vásárlóknak többé nem kell bajlódniuk a hűtő ajtajának kinyitásával, ha éppen tele van a kezük, hiszen egyetlen hangparanccsal kinyithatják azt. Az LG interaktív hangfelismerő technológiája azt is lehetővé teszi, hogy a hűtőszekrény képernyőjére kérjük le az aznapi programunkat vagy azon ellenőrizzük a jég- és vízadagoló állapotát. Az Amazon Dash Replenishment funkcióval pedig a hűtő képes automatikusan megrendelni olyan fogyóeszközöket, mint például a vízszűrők, ha tulajdonosuk összekapcsolja Amazon-fiókját az LG ThinQ alkalmazással. 

 

Az InstaView termékcsalád minden modellje az LG LINEARCooling és DoorCooling+ rendszereivel érkezik, melyek bizonyítottan képesek sokáig frissen tartani az élelmiszereket. A LINEARCooling minimalizálja a hőmérséklet-ingadozásokat, amely az ételromlás legfőbb okozója. A DoorCooling+ lényege pedig, hogy az ajtó felső részébe helyezett nyílásból érkező erőteljes hideg levegő egyszerre akadályozza meg a meleg levegő beáramlását az ajtó kinyitásakor és hűti a hűtőszekrény teljes belső terét. 

 

 

Az LG Craft Ice technológiája, amely tavaly debütált a gyártó franciaajtós InstaView hűtőszekrényeiben, 2021-ben a Side-by-Side InstaView hűtőszekrényekbe is megérkezik. Az LG Craft Ice rendszer két hüvelykes átmérőjű, lassan olvadó jéggömbjei remekül mutatnak az italokban, miközben a hagyományos jégkockáknál tovább hidegen tartják őket.

 

„Meglepetésként ért minket, hogy az LG készülékek ebben a nehéz évben is ilyen népszerűek voltak" — mondta Lyu Jae-cheol, az LG Electronics háztartásigép- és légkondicionáló üzletágának elnöke. „A vásárlók egyre növekvő érdeklődését látva tovább dolgoztunk innovatív megoldásainkon, hogy 2021-ben is izgalmas termékekkel jelentkezhessünk.”

 

A termékek és egyes funkciók elérhetősége régiónként változhat. Az LG 2021-es InstaView hűtőszekrény-termékcsaládja az LG virtuális kiállítóterében, a január 11-én kezdődő CES 2021 kiállításon tekinthető meg. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Adatvédelem a felhasználók igényeire szabva – így segít a Samsung Knox

Naponta akár több százszor is kezükbe vehetjük mobiltelefonunkat, így az eszközök olyannyira mindennapjaink részévé váltak, hogy még otthonunkat is ritkán hagyjuk el nélkülük. Hozzánk tartoznak, és az olyan robbanásszerű, új technológiák, mint az AI vagy a generatív mesterséges intelligencia rendkívül izgalmas lehetőséget kínálnak a készülékek felhasználására – kiszélesítve a lehetőségek tárházát. 

2024. május 21. 20:39

Hazánkban is megkerülhetetlen lesz a mesterséges intelligencia

Magyarországon is versenyhátrányba kerülnek azok a munkavállalók, akik nem képesek alkalmazni a mesterséges intelligenciát (MI), és azon médiavállalatok, amelyek nem integrálják az új technológiákat a munkafolyamataikba – olvasható a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) friss tanulmányában, hozzátéve: a magyarok inkább pozitívan gondolnak az MI-megoldásokra.

2024. május 21. 19:10

Így hasznosíthatod újra régi laptopodat a gyerek számára

Van a családban gyerek és van egy régebbi laptopod is? Ahelyett, hogy leadnád a laptopot egy elektronikai hulladékgyűjtőbe vagy elásnád a szekrény mélyére a kacatok közé, miért nem kelted inkább új életre a közeledő gyereknap alkalmából? Egy régi vagy nemrégiben lecserélt laptop nem feltétlenül használhatatlan, ezért a tovább örökítése kiváló módja az újrahasznosításnak. 

2024. május 21. 17:41

IT Fitneszteszt 2024 - idén is megmérik a régió diákjainak digitális készségeit

Idén Magyarország, Csehország, Szlovákia, Lengyelország és Ukrajna részvételével zajlik a régió nagyszabású, online digitáliskészség-felmérése, az IT Fitneszteszt. Az elsősorban az általános iskola végzős diákjait és a középiskolás korosztályt célzó felmérés nem csupán a kitöltők számára nyújt valós képet a szórakozáson túl a tanulás és más hétköznapi online feladatvégzés terén szerzett gyakorlati ismereteikről, eredményeinek összesítése tanáraik, illetve a szakpolitikusok munkáját is segítheti azáltal, hogy fény derül erősségeikre és a fejlesztendő területekre egyaránt.

2024. május 21. 16:03

A HONOR leleplezte a vadonatúj HONOR 200 Lite-ot

Már Magyarországon is kapható a vadonatúj HONOR 200 Lite. A sokoldalú okostelefon a felhasználók igényeihez igazodik: kiváló portréfotózási képességekkel, bámulatos kijelzővel, remek hardverrel, elegáns kialakítással és stabil felhasználói élménnyel érkezik.

2024. május 21. 14:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59