Kezesbárány-felhő: OpenStack megoldások bevezetése egyszerűbben

forrás: Prím Online, 2017. június 9. 07:40

A NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet bejelentette, hogy elérhetővé vált a nyílt forráskódú SUSE OpenStack Cloud Monitoring megoldás, amelynek segítségével könnyebben monitorozható és felügyelhető a nagyvállalati OpenStack felhőkörnyezetek és -szolgáltatások műszaki állapota, illetve teljesítménye. 

Az OpenStack Monasca projektre épülő eszköz fokozott megbízhatóságot, teljesítményt és magas szolgáltatási szintet nyújt az OpenStack szoftverekhez, továbbá a felhőmegoldások megfigyelésének és elemzésének automatizálásával, illetve előkonfigurálásával a költségeket is csökkenti. 

 

Amint azt Hargitai Zsolt, a Magyarországi Képviselet üzletfejlesztési vezetője ismertette a tegnap megrendezett OpenStack Days Budapest konferencián, a SUSE felmérése szerint a vállalatok komolyan érdeklődnek a nyílt forráskódú privátfelhő-megoldások iránt: 90 százalékuk már legalább egy ilyen platformot alkalmaz, és 96 százalékuk belátja, hogy üzleti előnnyel jár a nyílt forráskódú privát felhők használata. A bevezetés során ugyanakkor többen problémákba ütköznek, 65 százalékuk egyenesen nehézkesnek találja a telepítési folyamatot. A SUSE egyik legfontosabb célja, hogy szakértői támogatással és dedikált megoldásokkal megkönnyítse a nyílt forráskódú megoldások használatát a vállalatok számára. Ennek a törekvésnek egy újabb terméke a SUSE OpenStack Cloud Monitoring.

 

„Ha az ügyfelek elkezdik összetett termelési folyamatokra is igénybe venni a privátfelhő-környezeteket, rengeteg komplex, ám hasznos monitoring- és naplóadat keletkezik az OpenStack rendszerekben, ezért szükségük lesz megfelelő üzemeltetési eszközökre.  A nyílt forráskódú, teljes körűen skálázható Monasca projektnek köszönhetően a nagyvállalati felhasználók egyszerűbben kezelhetik ezeket az adatokat, ezáltal hatékonyabban működtethetik rendszereiket” – foglalta össze Hargitai Zsolt.

 

A SUSE OpenStack Cloud Monitoring főbb jellemzői:

  • Egyetlen, nagy teljesítményű irányítópultot kínál a komplex, osztott OpenStack privátfelhő-környezetek összes felügyeleti folyamatához, beleértve a monitorozást, nyomon követést és optimalizálást. 
  • Segít a problémák korai azonosításában az OpenStack események, naplók és mérőszámok feldolgozásával, fejlett grafikus kereséssel, valamint a korábbi adatok elemzésével. 
  • Gazdaságos, teljesen nyílt forráskódú megoldás, amellyel elkerülhető a gyártóktól való függés, így még nagyobb rugalmasság érhető el

További információ a SUSE OpenStack Cloud Monitoring megoldásról: www.suse.com/cloud.

Kulcsszavak: megoldás OpenStack SuSE

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A műholdas távközlés szerepe óriási mértékben nőtt

A legújabb űrtávközlési technológiák, a műholdas szolgáltatások és az űrkutatás álltak az idei Távközlés Világnapjához kapcsolódó konferencia fókuszában. A győri Széchenyi István Egyetem (SZE) eseményén kiosztották a Dr. Magyari Endre-díjakat is, amit idén Dr. Gschwindt András és Petres István hírközlési szakemberek vehettek át. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) az esemény kiemelt támogatója.

2024. május 18. 12:15

Buszos útdíjfizetés – az első időszak tanulságai

A legtöbb busz a legkevésbé szennyező kategóriába tartozik, a külföldi járművek az autópályákat használják, míg a hazai személyszállítók harmada inkább az olcsóbb útvonalakat választja és a legtöbb vállalkozás felismerte, hogy a használatarányos útdíjfizetés kényszerét minőségbiztosítási fejlesztésekre is lehet használni – ezek a legérdekesebb megállapítások az útdíjfizetés bevezetése óta eltelt időszakból.

2024. május 17. 17:30

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59