Sound, VOLT, Sziget: Kívánj zenekarokat!

forrás: Prím Online, 2012. október 27. 12:26

Ismét beindul a kívánsággép, a Sziget Szervezőiroda a fesztiválok honlapjain várja a javaslatokat, mely külföldi előadókat, zenekarokat hívják meg a jövő évi Heineken Balaton Sound, VOLT és Sziget fesztiválokra.

Évek óta – hagyományosan a szezon végeztével, a jövőt tervezve – ősztől már zakatol a következő évi fesztiválok kívánsággépe. Ide várják a szervezők a látogatók javaslatait arra, hogy mely külföldi zenekarokat kellene meghívni a rendezvényekre. „Legfontosabb támpontunk a programok kialakításában, hogy kiket kérnek a látogatóink” – mondta Gerendai Károly a Sziget Szervezőiroda ügyvezetője, hozzátéve, hogy a kívánságlistán legtöbb szavazatot elért 50 zenekart mindenképpen megkeresik, de hasznos számukra ez a lista a kisebb színpadok „feltöltésénél” is. Gerendai elmondta, hogy az élbolyban minden évben felbukkannak azok a „szupersztárok”, akiket évről-évre, így jövőre is igyekeznek elcsábítani. A szervezők számára azonban fontosabb információ, hogy az aktuális zenekarok közül kik számítanak trendinek. „A nemzetközi és a hazai ízlés között sajnos még nagy az eltérés” – tesz megállapítást Gerendai, a szigetes fesztiválok azonban szeretnének ezen változtatni.


Az ügyvezető szerint vagy nagyon sok pénzzel vagy nagyon jó hírnévvel lehet igazán nívós programokat verbuválni a fesztiválokra. „Mi nem tudunk a pénzben versenyezni a leggazdagabb fesztiválokkal, viszont egyre nagyobb a rendezvényeink presztízse, hisz’ a tavalyi European Festival Awards versenyén nem csak a közönség és a szakma szerint lett a Sziget a legjobb, de a nemzetközi zenésztársadalom képviselői is beszavazták a fesztiválunkat a Top 5-be, illetve már a Balaton Sound is a legjobbak közt verseng. Egy újabb siker bizonyára sokat segítene abban, hogy minél több zenekart tudjunk elcsábítani a kívánságlista éléről” – bizakodik Gerendai.
Szavazzunk tehát a http://eu.festivalawards.com/vote oldalon a Szigetre és a Balaton Soundra, hogy nagyobb lehessen az esély a kérések teljesítésére. A fesztiválok kívánsággépeibe pedig itt lehet bedobni a voksokat:  

http://www.sziget.hu/kivansaggep
http://volt.hu/kivansaggep
http://balatonsound.hu/kivansaggep
 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kreditbeszámítással érkezhetnek az Audi Hungaria Iskolaközpont tanulói a Széchenyi-egyetemre

Együttműködési megállapodást kötött a győri Széchenyi István Egyetem az Audi Hungaria Iskolaközponttal május 8-án. Ennek értelmében az iskola duális szakképzésének tanulói az egyetem gazdálkodás és menedzsment, valamint kereskedelem és marketing alapszakán élhetnek a kreditbeszámítás lehetőségével, ami a tanulmányi idő jelentős lerövidülését is jelentheti.

2024. május 13. 12:59

Az AI kutatja a kritikus ásványkincseket is

Közel 1 millió amerikai dollárral zárta az újabb befektetési körét a Beholder. Ennek köszönhetően lett az AI-alapú, kritikus ásványkincsek feltárásában élenjáró ukrán startup finanszírozója az EIT InnoEnergy, a Rockstart Energy és az STRT. A friss források bevonásával a vállalat felgyorsíthatja a kutatómunkáját és a mesterséges intelligencia-eszközeire alapozva segítheti a zöld energiaátmenethez szükséges kritikus nyersanyagok kitermelését.

2024. május 13. 11:30

A kezdő mérnökök nettó 650 ezerért indulnának a pályán

A tavalyi évhez képest emelkedett a fiatal pályakezdők bérigénye az autopro.hu járműipari szakportál és a Trenkwalder Recruitment Kft. közös felmérése szerint.

2024. május 13. 09:56

Hogyan működnek a hírgyűjtő oldalak?

A technológia fejlődésével napról napra egyre könnyebb hozzájutni a napi híradagunkhoz, de nem volt ez mindig így. Az emberek korábban is kíváncsian álltak hozzá a körülöttük történt eseményekhez, az internet elterjedésével pedig gyakorlatilag már semmi nem szab határt a híréhségnek. Régen a nyomtatott sajtó szolgált arra, hogy az információkat széles körben megismertesse, ma pedig elég néhány kattintás és máris elénk tárul a világ.

2024. május 12. 14:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36