Meghiúsulhat a Google-AOL megállapodás

Egyes források máris lezárt tényként kezelik a Google 5 százalékos részesedésvásárlását az AOL-ban, ám a Time Warner egyik milliárdos befektetője kampányba kezdett az üzlet megakadályozása érdekében.
Carl Icahn milliárdos befektető kijelentette, hogy nem támogat egy ilyen üzletet, sőt amennyiben az mégis megvalósulna, kezdeményezi, hogy a vállalat igazgatótanácsát tegyék közvetlenül felelőssé a történtekért. A Wall Street Journal a múlt hét végén arról írt, hogy a Google és az AOL titokban már meg is állapodtak egy 5 százalékos részesedésvásárlásban. A Google 1 milliárd dollárt fizetne a Time Warner tulajdonában levő AOL 5 százalékáért, ami ugyan nem tűnik soknak, ám fontos stratégiai befektetés. Ha az üzlet létrejön, az AOL iránt korábban aktívan érdeklődő Microsoft nem tudja a céget felhasználni a Google befolyásának csökkentésére, és az MSN előtérbe helyezésére. A meg nem erősített hír hatására a Google részvényei pénteken 430 dollárról 446 dollár fölé szöktek, ami jelzi az ügy stratégiai szerepét az internetes médiapiacon. A Google és az AOL eddig is jó üzleti kapcsolatban voltak, mindkét vállalat nyereségének számottevő része származott az eddigi együttműködésből. Icahn nem fejtette ki részletesen, hogy miért ellenzi az általa „végzetesnek” és „rövidlátónak” nevezett feltételezett Google-AOL megállapodást, ám mivel az AOL-nál értelemszerűen léptékekkel nagyobb Time Warner részvényeinek 3 százalékát tartja befolyása alatt, elképzelhető, hogy tiltakozása zátonyra futtatja az üzletet.

2005. december 20. 09:12

KATEGÓRIA TOVÁBBI PROGRAMJAI

10 ezer európait kérdeztek meg a portréfotózásról

Az európaiak 75%-a nem elégedett elsőre az általa készített portéfotóval, rendszeresen több felvételt készít, míg létrejön az ideális fotó, és átlagosan 268“fotó kudarcot” tárolunk a telefonunkon – derült ki egy, a közelmúltban végzett felmérésből. A megkérdezettek 6 százaléka szóba sem állna olyan valakivel, aki nem tud jó fotót csinálni a telefonjával.

2024. június 1. 09:14

Új eszközökkel bővült a Huawei termékpalettája

A FIT 3 okosóra májusi bemutatója után számos újabb eszközt hozott a gyártó hazánkba. Ezek között több okosóra modell is szerepel, amely a FIT 3-mal kiegészülve szinte minden árponton kínál iOS és Android kompatibilis eszközöket a vásárlók számára. Megérkezett az e-SIM képes WATCH 4 Pro Space Edition, valamint a Watch GT 4 új, sportosan elegáns zöld színváltozata is. Az okoskarkötők kategóriájába jött az új Band 9, de a nyitott kialakítású, ékszer-szerű FreeClip fülhallgató is kapható már nálunk. 

2024. június 1. 07:49

MemInfo 4.0 SR1

A tálcán elhelyezkedő MemInfo gyors visszajelzést ad a rendszer aktuális memóriahasználatáról, a beépített memória méretéről, és lehetőséget ad a memória kitisztítására is, így növelni tudjuk gépünk sebességét.

2024. június 1. 07:09

Cairo Desktop 0.4.317

Több testreszabási lehetőséggel rendelkező, modern megjelenésű asztali környezet, amely felváltja a normál Windows asztalt, és egyszerű hozzáférést biztosít a mappákhoz és beállításokhoz.

2024. június 1. 07:06

Újabb díjat nyertek a Zyxel tűzfalmegoldásai

A valós felhasználói tapasztalatokon alapuló kutatás kiemeli a Zyxel Networks termékeinek felhasználóbarát kezelhetőségét, megbízhatóságát és funkcionalitását, amelyek kis- és középvállalati áron nyújtanak nagyvállalati teljesítményt. 

2024. május 31. 16:57

Díjazták a hazai informatikai versenyeken legjobb eredményt elért diákokat

Három jelentős informatikai diákverseny díjátadóját tartották meg 2024. május 23-án az ELTE Informatikai Karán, köztük Magyarország legtöbb diákot elérő, online zajló informatikai versenyén, az e-hód-on legjobban szereplő gyerekeket is jutalmazták. A résztvevők számos meglepetésprogramon vehettek részt, ahol többek között az okosházak modellezésével és a mesterséges intelligencia használatával is megismerkedhettek. Valamennyi díjátadón a közelmúltban elhunyt Dr. Zsakó Lászlóra, a hazai informatikai diákverseny-rendszer egyik megalkotójára emlékeztek meg a jelenlévők.

2024. május 31. 15:13

A Zyxel Networks tűzfalai Champion rangot kaptak a Techconsult legújabb biztonsági felmérésén

A valós felhasználói tapasztalatokon alapuló kutatás kiemeli a Zyxel Networks termékeinek felhasználóbarát kezelhetőségét, megbízhatóságát és funkcionalitását, amelyek kis- és középvállalati áron nyújtanak nagyvállalati teljesítményt. 

2024. május 31. 13:26

Nagy teljesítményű, ultragyors gaming monitor

Az AGON by AOC – a világ egyik vezető gaming monitor* és IT-kiegészítő márkája –  büszkén mutatja be az AOC GAMING 27G2ZN3/BK modellt, egy olyan élvonalbeli monitort, amely az esport-szintű teljesítményt példa nélküli megfizethetőséggel ötvözi. 

2024. május 31. 11:40

Szerte a világban népszerű az amerikai magyar „nyomokat” bemutató applikáció

Három éve indult útjára a digitális “jenki huszár”, azaz a Hello HuGo nevű applikáció, amely felhasználóbarát módon gyűjti össze a lehető legtöbb magyar vonatkozású pontot az USA-ban, amiből eddig több, mint 1500 található az appon. A ma már nívódíjas alkalmazást több, mint tízezer ember használja az Atlanti-óceánon innen és túl, Ausztráliától, Kanadán át Indiában, Belgiumban, Franciaországban, Mexikóban, Jamaikában és még több más országban keltette föl az emberek érdeklődését.

2024. május 31. 09:55

Új okosgyárat nyitott Magyarországon a Schneider Electric

A Schneider Electric, az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat kedden megnyitotta okosgyárát Dunavecsén. A 28.000 négyzetméteres épületben ötszázan dolgoznak majd.

2024. május 30. 21:19

Kövess minket a Facebookon!

Legnépszerűbb programok

MiTeC System Information X 5.0.0.0
letöltések száma: 5441
LyX 2.3.8
letöltések száma: 5412
SterJo Facebook Password Finder 2.0
letöltések száma: 2474
MEmu 9.1.2.0
letöltések száma: 1889
TekWiFi 1.6.0.4
letöltések száma: 735
FireAlpaca 2.11.19
letöltések száma: 730
ToDoList 8.3.0.0
letöltések száma: 690
KStars 3.7.0
letöltések száma: 680
Java OpenStreetMap Editor 19039
letöltések száma: 573
ImageMagick 7.1.1-30
letöltések száma: 573

Letöltés varázsló

Letöltés varázsló

Megjelent a letöltés.com Letöltés Varázslója melynek segítségvel könnyen összeállíthat kedvenc programjaiból egy installáló programot, így pár kattintással telepítheti alap programjait a windowsra.

Adobe oktató videók