Tudd meg mi a különbség a NAS, a DAS és a SAN között!

forrás: Prím Online, 2024. február 24. 11:57

Manapság több száz különböző típusú tárolómegoldás létezik, azonban a technológia fejlődésével napról napra, szignifikánsan nő a nagyobb tárhely iránti igény. Az USB-merevlemezek és a nyilvános felhőszolgáltatások mellett a dedikált személyes tárhely létrehozása és a megfelelő biztonsági mentési megoldás bonyolultabb választásnak tűnhet. Szintén nehézséget okozhatnak a DAS, a NAS és a SAN elnevezések is, amelyek nagyon hasonlóak, viszont eltérő funkcionalitással rendelkeznek.

 

NAS (Network Attached Storage)

 

A hálózati adattárolók a helyi hálózathoz csatlakoznak, és több számítástechnikai eszköz számára is hozzáférést biztosíthatnak az adatokhoz, mintha azok helyi tárolók lennének. A NAS-nak minősülő eszközök közé tartozik például az ASUSTOR Lockerstor és Drivestor sorozat.

 

 

DAS (Direct Attached Storage)

 

A DAS-eszközöket kábeleken keresztül kell csatlakoztatni egy számítástechnikai eszközhöz. Mivel a DAS-eszközök nem tartalmaznak független számítógépet, nem tudnak önállóan működni. Az ASUSTOR bővítőegységei olyan DAS-eszközök, amelyek egy ASUSTOR NAS-hoz csatlakoznak, hogy bővítsék a NAS által kezelhető tárhely mennyiségét.

 

SAN (Storage Area Network)

 

A tárolóhálózatok dedikált nagy sebességű hálózatok, amelyek több szerver összekapcsolására szolgálnak. Minden tárolási erőforrás központilag elérhető, replikálható és védhető, de költséges, valamint nehéz beállítani és kezelni azokat.

 

Az ASUSTOR NAS-ok biztonságos, megfizethető és hatékony hálózati tárolási megoldás kínálak, amelyek számos alkalmazással rendelkeznek, hogy megfeleljenek a felhasználói igényeknek. A különböző modellek különböző célcsoportokat számára készültek, továbbá bővíthetők az ASUSTOR bővítőegységeivel a még nagyobb tárhely érdekében.

Kulcsszavak: SAN DAS ASUSTOR NAS

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50