Az ABB start-up vállalkozásba fektet az energetika átállás felgyorsítására

Az ABB stratégiai partnerséget hoz létre a Direct Energy Partners (DEP) start-up vállalkozással. Ennek célja, hogy a digitális technológia alkalmazásával felgyorsítsa az egyenáramú (DC) mikrohálózatok bevezetését. A partnerség keretében az ABB a kockázatitőke-befektetési részlegén, az ABB Technology Ventures-en (ATV) keresztül kisebbségi tulajdonrészt biztosító befektetést hajt végre a Direct Energy Partners-be. A befektetés pénzügyi részleteit a felek nem hozták nyilvánosságra. 

A DEP a skálázható egyenáramú mikrohálózatokkal a helybeni energiatermelésre és -elosztásra összpontosít, amelyek növelik az ügyfelek működésének önállóságát, miközben csökkentik az általános energia- és üzemeltetési költségeiket. A rendszerek 10 százalékkal hatékonyabbak, mint az iparági szabványokban előírtak, miközben a teljes tulajdonlási költségük 30 százalékkal alacsonyabb. A DEP DCIDE szoftverplatformja egyszerűbbé teszi a kisfeszültségű DC mikrohálózatok tervezését és kivitelezését; a digitális fejlesztőkörnyezet automatikusan összehangolja a terveket a digitális piactéren elérhető tényleges termékekkel, s ezáltal hatékony megoldásokat kínál a felhasználóknak. 

 

A megawattnyi teljesítményű, kisfeszültségű DC energiahálózatok kulcsszerepet játszanak majd az energetikai átállásban. Az elektromos járművek, a nap- és szélerőművek, az akkumulátoros energiatárolók, a hidrogénüzemanyag-cellák, a LED-es világítás, a számítástechnika és a szórakoztató elektronika mind egyenáramú energiát termelnek vagy fogyasztanak. A gyárakban, a nagy épületekben és az üzemi helyeken az egyenáramú mikrohálózatra alapozott energiaelosztás minimálisra csökkenti az energiaátalakítási lépések számát, így nagyobb energiahatékonyságot, magasabb szintű üzembiztonságot és alacsonyabb teljes tulajdonlási költséget eredményez.  

 

 

„Az ABB biztosítja, hogy a fenntartható energiaelosztó rendszerek készen álljanak az energetikai átállásra” – mondta Giampiero Frisio, az ABB Smart Power divíziójának elnöke. „Az egyenáramú mikrohálózatok a lehető leghatékonyabb módon kapcsolják össze a megújuló energiaforrásokat, a hidrogéntüzelőanyag-cellákat és az energiatárolást az elektromosjármű-töltéssel és az elektronikai fogyasztókkal. A SACE Infinitus DC megszakító kifejlesztésének köszönhetően az ABB már rendelkezik azokkal az egyenáramú mikrohálózatokhoz szükséges, következő generációs hardveres megoldásokkal, amelyek az ügyfeleknél telepített tesztüzemben kiválóan működnek. A DEP-vel való új stratégiai partnerségünk lehetővé teszi számunkra, hogy olyan digitális platformot kínáljunk a piacon, amellyel az energetikai szakemberek magabiztosan tervezhetik és kivitelezhetik az egyenáramú mikrohálózatokat." 

 

Dusan Brhlik, a Direct Energy Partners vezérigazgatója és társalapítója így nyilatkozott: „Az ABB-vel kötött stratégiai partnerség biztosítja, hogy megvalósítsuk megfogalmazott céljainkat, aminek eredményeként felgyorsíthatjuk az egyenáramú mikrohálózatok elterjedését. A jövő ugyanis az elektronikáé és a teljesítményelektronika által vezérelt, decentralizált energetikai rendszereké lesz. Szilárdan hiszünk abban, hogy a DC technológia kulcsszerepet fog játszani az energetikai átállásban, mivel az elkövetkező 30 évben várhatóan több milliárd elosztott energiatermelő rendszer áll majd üzembe." 

 

„Csökkentjük az egyenáramú mikrohálózatok tervezésével, technologizálásával és kivitelezésével kapcsolatos járulékos költségeket” – mondta Giel Van den Broeck, a Direct Energy Partners technológiai igazgatója és társalapítója. „A DCIDE egy nagy teljesítményű szoftverplatform, amely egyszerűsíti az egyenáramú mikrohálózatok tervezési folyamatát, és segíti a felhasználókat abban, hogy intelligens, kereskedelmileg életképes döntéseket hozzanak. A DCIDE biztosítja a szükséges szakértelmet, így az egyenáramú mikrohálózatok gyorsabban és olcsóbban valósíthatók meg."  

 

A DEP irodái Charlotte-ban (Észak-Karolina, USA) és Aarschot-ban (Belgium) találhatók. A partnerség egy újabb lépést jelent az ABB stratégiájában, amelynek célja az egyenáramú alkalmazásokhoz nyújtott digitális energetikai szolgáltatások ökoszisztémájának bővítése. Ezzel összhangban a vállalat 2022 augusztusában bemutatta a SACE Infinitus szilárdtest-megszakítót, amely elsőként jelent meg az iparágban, és kulcsfontosságú eszköze az egyenáramú energiarendszerek kialakításának.  

2023. május 8. 09:58

Fájl letöltése

Verzió: 1.11.1
Méret: 50.0 MB
Licence: teljes verzió (freeware)
Operációs rendszer: Windows 7/8/8.1/10/11
Nyelv: angol

Képszerkesztők KATEGÓRIA TOVÁBBI PROGRAMJAI

WildBit Viewer 6.13

A népszerű WildBit Viewer képnézegető alkalmazás megjelenítőt, diavetítést, szerkesztőt, keresést, többképernyős lehetőséget is tartalmaz. A diavetítés 176 különböző átmeneti effektust támogat a képek megtekintéséhez. Az ingyenes program több mint 70 formátumot támogat.

2024. március 17. 12:35

Epic Pen 3.12.74

A hasznos Epic Pen segítségével bármilyen alkalmazásban rárajzolhatunk a képernyőnkre. Megadhatjuk, hogy toll ​​vagy kiemelő módban szeretnénk alkotni, de lehetőségünk van radírozásra is. Rögzíthetjük a teljes képernyőt és PNG-be menthetjük. A program használatához .NET Framework szükséges.

2024. március 1. 16:24

RawTherapee 5.10

A Windows-os alkalmazás lehetővé teszi a digitális fényképezőgépekkel készített RAW és DNG képek speciális szerkesztését, kidolgozását. A program alkalmas JPG, TIF, PNG és BMP fájlok közvetlen szerkesztésére is.

2024. február 21. 16:18

FocusOn Image Viewer 1.31

A FocusOn Image Viewer egy gyors, könnyen kezelhető képnézegető, képszerkesztő, konvertáló és képrendszerező alkalmazás, amely több mint 100 formátumot támogat. A program alapvető szerkesztési műveleteket biztosít: elforgatás, kivágás, tükrözés, átméretezés, keret hozzáadás stb.

2024. február 20. 15:52

IceCream Image Resizer 2.14

Az ingyenes képméretező alkalmazás használatával akár egy egész mappa tartalmát tudjuk pillanatok alatt átméretezni. A jelentősebb grafikai formátumokat támogatja: JPEG, JPG, PNG, BMP és TIFF.

2024. február 13. 16:58

Image Analyzer 1.43

Az egyszerű képszerkesztő alkalmazás tartalmazza a legfontosabb képjavítási funkciókat. Többek között: automatikus fényerő, kontraszt, gamma és telítettség kiigazítás, vörösszem eltávolítás, rétegtámogatás, átméretezés, forgatás, vágás, szkenner, fényképezőgép és a nyomtató támogatás, stb. Támogatott formátumok: BMP, ICO, CUR, WMF, EMF, PNG, MNG, GIF, PCX, JPEG és JPEG 2000. RGB, CMY, HSI, Lab, YCbCr, YIQ és PCA színkezelés.

2024. február 1. 16:05

Draft IT 5.0.21

A 2D-s CAD szoftver hatékony rajzeszközei segítségével saját rajzokat és terveket készíthetünk, vagy egy meglévő ábrát szerkeszthetünk. A végeredményt korlátozások nélkül elmenthetjük, kinyomtathatjuk.

2024. január 10. 17:06

Converseen 0.12.0.1-1

A kötegelt képfeldolgozó alkalmazás Windows és Linux rendszerekhez lehetővé teszi bármennyi kép egyszerre történő konvertálását, átméretezését, forgatását, és tükrözését egy kattintással. A Converseen több mint 100 képformátumot támogat, beleértve a DPX, EXR, GIF, BMP, AVI, JPEG, JPEG-2000, PhotoCD, PNG, EPS, SVG, TIFF, PDF és még sok mást.

2023. december 25. 15:26

Chasys Draw IES 5.29.01

Az egyszerű és könnyen kezelhető rajzoló és képszerkesztő programcsomag számtalan szűrővel és képfeldolgozási lehetőséggel rendelkezik.

2023. december 17. 15:04

ScreenToGif 2.40

A funkciókban gazdag képernyőfelvevő programmal a képernyő egy adott területét, a webkamerát, vagy egy általunk készített rajzot menthetünk el GIF formátumban. Tartalmaz egy szerkesztőt is, így a kapott videókat feliratokkal és különböző effektekkel is elláthatjuk.

2023. december 10. 15:33

Kövess minket a Facebookon!

Legnépszerűbb programok

Vidiot 0.3.39.2951
letöltések száma: 7001
AVS Media Player 5.6.3.157
letöltések száma: 2526
OPSWAT Security Score 7.7.2402.423
letöltések száma: 955
SyncBackFree 11.3.7.0
letöltések száma: 909
Helium Converter 3.1.23.0
letöltések száma: 814
WIA-Loader 2.8.0.0
letöltések száma: 810
FlicFlac Converter 1.11
letöltések száma: 807
Pidgin Portable 2.14.13
letöltések száma: 754
Caesium Image Compressor 2.6.0
letöltések száma: 677
ClipGrab 3.9.10
letöltések száma: 673

Letöltés varázsló

Letöltés varázsló

Megjelent a letöltés.com Letöltés Varázslója melynek segítségvel könnyen összeállíthat kedvenc programjaiból egy installáló programot, így pár kattintással telepítheti alap programjait a windowsra.

Adobe oktató videók