A Samsung 2023-as Neo QLED tévéi elnyerték a Carbon Trust tanúsítványát

forrás: Prím Online, 2023. április 24. 16:58

A Samsung 2023-ban bemutatott Neo QLED termékcsalád hat modellje nyerte el a Carbon Trust „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványát. A szervezet a minősítéssel a karbonlábnyom csökkentéséért tett törekvéseket ismeri el és olyan eszközök kaphatják meg, amelyek szén-dioxid-kibocsátása évről-évre bizonyítottan csökken. 

Ennek a feltételnek feleltek meg az egyes Samsung Neo QLED 8K és Neo QLED 4K modellek, amelyeknek a teljes élettartamukat tekintve – gyártástól az ártalmatlanításig – bizonyítottan alacsonyabb a szén-dioxid kibocsátásuk az előző év hasonló készülékeihez viszonyítva. A Samsung elkötelezett amellett, hogy a termék teljes életciklusa során előtérbe helyezze a fenntarthatóságot. 

„Megtisztelő, hogy a Samsung fenntarthatóságra irányuló célkitűzéseit elismeri a szervezet. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy olyan eszközöket kínáljunk a felhasználóknak, amelyek szem előtt tartják bolygónk védelmét is, és hozzájárulnak egy fenntarthatóbb jövő kialakításához. A világ egyik élvonalbeli tévégyártójaként felelősek vagyunk azért, hogy példát mutassunk olyan technológiákkal, amelyek pozitív változásokat hozhatnak” – mondta Seokwoo Yong, a Samsung vizuális kijelzők üzletágának alelnöke és vezetője.

 

A Carbon Trust egy, az Egyesült Királyság kormánya által alapított globális klímakutató- és tanácsadó szervezet, amelynek célja, hogy reagáljon a klímaváltozásra, és előmozdítsa az üvegházhatású gázok mennyiségi csökkentését. A szervezet a karbonlábnyom-tanúsítványt a teljes termékéletciklus alatt kibocsátott üvegházhatású gázok mennyiségének értékelése alapján számítja ki, nemzetközileg elismert irányelvek* alapján, a gyártástól kezdve a hulladékkezelési folyamatokig. Kiemelendő, hogy a védjegy nem veszi figyelembe a szén-dioxid-kiegyenlítésre irányuló törekvéseket.

 

Az egyes 2023-ban megjelent Neo QLED modellek tanúsítványt kaptak, amellyel a vállalat korábbi készülékeinek súlyára és használati fázisban történő energiafogyasztásának csökkentésére irányuló törekvéseit ismerték el. Idén, a Samsung kínálatából 6 modell**, köztük három Neo QLED 8K, és három Neo QLED 4K televízió kapta meg a tanúsítványt. A Samsung célkitűzései között szerepel, hogy kiterjessze ezen erőfeszítések hatáskörét, és még több készülékre –, a legújabb QLED, Crystal UHD, OLED tévék, monitorok és kijelzők legújabb modelljeire – is megkapja idén a „Csökkentett CO2 kibocsátás” tanúsítványt.

 

2021-ben a Samsung egyik Neo QLED modellje az elsők között volt a 4K és nagyobb felbontású készülékek körében, amely megkapta a minősítést. A következő évben 16 eszközt ismertek el a tanúsítvánnyal, 11 modellt a QLED, Crystal UHD és Lifestyle TV termékcsaládokból, öt készüléket pedig a monitorok és kijelzők között.

 

_______________

* A Carbon Trust 2007-ben indította el a ”Carbon Footprint Label” (Karbonlábnyom-tanúsítvány)  tanúsítvány programot.

** Tanúsítvánnyal ismerték el a következő Samsung készülékeket: Neo QLED 8K televíziók (75QN900C, 75QN800C, 75QN700C), Neo QLED 4K televíziók (75QN95C, 75QN90C, 75QN85C)

TV ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Három hónapig díjmentesen használhatják az Apple Music alkalmazást az LG okostévék tulajdonosai

Izgalmas újdonságot mutat be okostévéin a zenestreaminget kedvelő felhasználók számára az LG Electronics (LG). A gyártó OLED modelljei és Dolby Atmos funkcióval*  ellátott QNED készülékei az első olyan okostelevíziók, amelyek támogatják az Apple Music Dolby Atmos-szal kiegészített térhatású hangzását (Spatial Audio with Dolby Atmos). A Magyarországon is e héttől elérhető, úttörő technológia lenyűgöző zenei élménnyel, a hangzásminőség új szintjével kecsegteti a hallgatókat.

2024. május 7. 19:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36