A Formula-E 9. szezonjára készül az ABB

forrás: Prím Online, 2022. december 23. 15:21

A spanyolországi Valenciában zajló, idény előtti teszteléssel az ABB FIA Formula-E Világbajnokság mezőnye felkészül a versenysorozat 9. évadára, az ABB pedig megkezdi a hivatalos töltőszállítói feladatainak ellátását. 

Tizenegy csapat 22 autójának részvételével péntekig, december 16-ig lezajlott a harmadik generációs versenyautók tesztelése a Ricardo Tormo Circuit versenypályán. A modern, teljesen elektromos hajtású versenyautók az e-mobilitási technológia csúcsát képviselik. A versenyautók töltését az új szezonban az ABB villámtöltői biztosítják. 

 

 

 

Az ABB világbajnoksághoz kapcsolódó szerepvállalását a címvédő világbajnok Stoffel Vandoorne erősíti, mint az ABB nagykövete. Vandoorne 2018-ban lépett be a versenysorozatba és a Mercedes-EQ Formula E Team színeiben egy győzelemmel, nyolc dobogós helyezéssel és 213 ponttal megszerezte a 8. szezon világbajnoki címét. 22/23-as idényben a DS PENSKE Formula E Team színeiben versenyez és csatlakozik az ABB jelenlegi nagyköveteihez, Lucas di Grassihoz (Mahindra Racing), Sébastien Buemihoz (Envision Racing) és Simona di Silvestróhoz (TAG Heuer Porsche Formula E Team). 

 

 

Daniela Lužanin, az ABB Formula-E partnerség vezetője így nyilatkozott: „Ez egy nagyon izgalmas szezon az ABB számára, mivel a világbajnokság hivatalos töltőszállítójaként megkezdjük a munkánkat és ebben az új szerepkörben folytatjuk a fenntartható technológia határainak kitolását. Az is nagyszerű hír, hogy a nagyköveteink sorában üdvözölhetjük Stoffel Vandoorne-t is, aki segíti küldetésünk megvalósítását.” 

 

A motorsportot irányító testület (FIA) és a Formula-E mérnökeivel együttműködve az ABB egy kompakt, megbízható és biztonságos megoldást fejlesztett ki az új, harmadik generációs versenyautók versenynapok előtti és versenyek közötti töltéséhez. A töltők robosztus, ergonomikus és egyedi kivitele lehetővé teszi az egyszerű szállítást és telepítést világszerte.  

 

 

160 kW-os maximális teljesítményével egyetlen töltő akár két versenyautó 80 kW-os teljesítményű, egyidejű töltésére is képes a verseny előtt. Ezáltal a versenyistállók egyetlen töltővel kihasználhatják a „duplatöltés” előnyeit, amivel jelentősen csökkentik a töltő ökológiai lábnyomát és a szállításból eredő károsanyag-kibocsátást, mivel a továbbiakban már nem szükséges minden versenyautóhoz külön töltőt használniuk. 

 

Hosszútávú partnerség keretében ebben a szezonban is folytatja az ABB a sikeres FIA Girls on Track videósorozatot. A sorozat minden évadban egy fiatal nőt állít a reflektorfénybe a Formula-E közösségből, hogy a nőknek a boxokban  végzett változatos és fontos munkájának bemutatásával inspirálják a következő generáció tagjait. A tavalyi szezon kiemelkedő pillanatai itt tekinthetők meg. 

 

A decemberi tesztelés után, január 14-én Mexikóvárosban kezdődik az új bajnokság. A 9. szezon versenynaptárja  16 futamot tartalmaz 11 helyszínen, köztük a következő, új vendéglátó városokban: Hyderabad, Fokváros, São Paolo és Portland(USA). 

 

 

Formula-E és az ABB FIA Formula-E világbajnokság: 

 

Az ABB FIA Formula-E világbajnokság a világ első, tisztán elektromos hajtású versenyautók számára kiírt világbajnoksága, amely a kezdetektől fogva nettó nulla szén-dioxid-kibocsátásúnak minősül, izgalmas, drámai versenyeket hoz a világ legikonikusabb városainak szívébe és elit motorsport platformot biztosít a világ vezető autógyártói számára az elektromos járművek innovációjának felgyorsításához. 

 

A Formula-E versenyistállókból, gyártókból, partnerekből, műsorszolgáltatókból és fogadó városokból álló hálózatot a sport iránti szenvedély és az a hit egyesíti, hogy a motorsport felgyorsítja az emberiség fenntartható technikai fejlődését, valamint jobb jövőt teremt az emberek és a bolygó számára.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38