A Jelen kihívása: a Jövő vállalatvezetése

forrás: Prím Online, 2022. április 23. 14:55

A Menedzserszövetség nagysikerű Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő! egész napos konferenciája 2022 április 20-án, a Hilton Budapest Báltermében, hibrid formában került megrendezésre.  A konferencia idei témája: „A Jelen kihívása: a Jövő vállalatvezetése”

A harmadik éve megrendezésre kerülő Menedzserek a Társadalomért – Fókuszban a Jövő! konferencia idén olyan témákat járt körbe, mint a vállalatvezetők szerepe megváltozott környezetben, valamint a dekarbonizáció, mobilitás, fenntartható fejlődés, energia átmenet, a globalizáció-lokalizáció és sok más izgalmas és kiemelten fontos gazdasági téma került terítékre elismert magyar szakértőktől, vállalatvezetőktől.

 

A Menedzserszövetség 2022-ben is kiemelt figyelmet fordított arra, hogy tagjainak, követőinek konferenciájával hasznos, naprakész információkat nyújtson, egy reális jövőképet mutasson, mellyel célja a vezetők támogatása a vállalatok gazdaságos és fenntartható működtetésében.

 

Az idei konferencia 2 hivatalos köszöntővel indult, és a nap folyamán 8 izgalmas panelbeszélgetést és további 2 előadást állítottak színpadra a szervezők, közel 35, a saját szektorában kiemelkedő előadóval, akik megosztották a nyilvánossággal aktuális helyzetértékelőjüket és intellektuális segítséget nyújtottak, támpontot adtak a résztvevők/nézők számára.

 

Abban minden előadó egyetértett, hogy a jelenlegi helyzet – pandémia okozta válság, az orosz-ukrán konfliktus – más vezetői mentalitást kíván, mint amit eddig megszoktunk. Most minden eddiginél jobban felértékelődik az egyéni döntések, a személyi felelősség súlya. A gyors változások gyors napi döntéseket igényelnek, és már nem lehet az „egy üdvözítő” megoldást keresni, hanem több scenárióban kell gondolkodni, és egyre inkább fontossá válnak a gyors reakció időt biztosító lokális döntések. 

 

 

Az elmúlt 2 év azt is megmutatta, hogy a jó vezetők a válságot lehetőségként élték meg. Számos olyan problémára találtunk gyors megoldásokat, amelyet előtte évekig vagy akár évtizedekig készítettünk elő. Erre legjobb példa a digitalizáció hihetetlen gyors fejlődése.

 

Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke záróbeszédében azt is kiemelte, hogy napjainkban a jó vezető ismérve, hogy mérlegelni tudja, hogy mikor élvezzen elsőbbséget az üzleti érdek, és mikor válik elsődleges feladattá a közvetlen kollégákról, a vállalat dolgozóiról és a társadalom rászoruló rétegeiről való gondoskodás.

 

Az elnök a konferencián jelentette be a szövetség nagysikerű mentor programjának újabb állomást, a Master Class 1.0 Mentor program elindítását is, mely a 40 feletti vállalatvezetőknek ad lehetőséget a programhoz való csatlakozásra.  A jelentkezési idő 2022. április 20-án indult és május 31. tart, a 40 év alatti fiatal vezetők számára már hatodik alkalommal meghirdetett Jövő Menedzsere 6.0 Mentor Programmal párhuzamosan. 

 

A konferencia főtámogatója, az E.ON Hungária Zrt. szakmai támogatásával a következő intézkedéseket hozta meg a Menedzserszövetség ügyvezetése annak céljából, hogy karbon-tudatosan bonyolítsák le rendezvényüket: 

•  Minden jegy megvásárlásával egy fa ültetését támogatták a résztvevők a II. kerületi Szépvölgyi erdőben, a Menedzserszövetség Klímavédelmi Kiserdejének bővítése céljából, többek között ezzel is hozzájárultak a résztvevőkkel közösen a rendezvény karbon-tudatos lebonyolításához

•  Papír-és műanyagmentesség, kizárólag újrahasznosított papírszalvéta használata 

•  Installációk minimalizálása és újra felhasználása: a díszletfal textil molinóját újrahasznosítják és a textilanyagból a Nubu márkával közösen táskákat készítenek, melyet a faültető programon résztvevők számára adnak majd ajándékként  

•  Hazai és idény alapanyagok felhasználása az esemény catering szolgáltatója által és a megmaradt ételek elszállítása a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Krisztinavárosi Hajléktalan Centrum részére a Budapest Bike Maffia segítségével 

•  Shell Hungary zRt. támogatásával virágmagot ajándékoztak cserépben a vendégek számára

•  Napi káros anyag kibocsátás csökkentése, a résztvevők és az előadók közös járművel vagy tömegközlekedéssel történő érkezésének támogatásával

 

A konferencia szakmai partnerszervezetei: Holland-Magyar Kereskedelmi Kamara, Hungarian Business Leaders Forum, Joint Venture Szövetség, Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért. 

Fő támogatója az E.ON Hungária Zrt., kiemelt támogatója a Foxconn csoport, támogatója a Shell Hungary Zrt. és a MINI voltak.

A konferencia fővédnöke: Áder János, Magyarország köztársasági elnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A pénzügyi bűnözés jövője: miért kulcsfontosságú az információ-vezérelt kockázatkezelés?

Az utóbbi időben a pénzügyi bűnözés elleni küzdelem jövőbeli keretrendszerének alapjaként, az információ-vezérelt kockázatkezelés kiemelten fontossá vált. A hagyományos kockázatkezelési módszerek elavultak, nem megfelelő eredményt hoznak és így komoly kockázatokat jelentenek a szervezeteknek – állapítja meg a Deloitte friss tanulmánya.

2024. május 17. 13:10

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38