Az új ABB OmniCore robotvezérlők gyorsabb és energiahatékonyabb gyártást kínálnak

forrás: Prím Online, 2021. december 21. 18:29

A gyorsabb és hatékonyabb termelés iránti igény kielégítésére az ABB két új taggal bővíti OmniCore vezérlőcsaládját. Az ABB portfóliójához tartozó robotok széles köréhez elérhető új E10 és V250XT vezérlők a kategóriájukban a legjobb mozgásvezérlést, valamint 20 százalékos energiamegtakarítást és időtállóságot kínálnak a beépített digitális csatlakoztathatóság és a változó igényeknek megfelelő több mint 1000 kiegészítő funkció révén.  Ez a két új vezérlő kibővíti a továbbfejlesztett robotvezérlés lehetőségeit számos iparágban, köztük az elektronikai összeszerelésben, az autóiparban, a logisztikában és az általános gyártásban is.

„Az ipar egyre növekvő szükséglete a gyorsabb, változatosabb termelésre és a változó piaci körülményekre való gyorsabb reagálásra olyan megoldásokat igényel, amelyek a sebesség, a pontosság és a rugalmasság új, magasabb szintjét biztosítják" - mondta Antti Matinlauri, az ABB Robotika Product Management részlegének vezetője.  „Az ABB OmniCore vezérlőcsaládjához tartozó E10 és V250XT vezérlők a lehetőségek szélesebb körét kínálják a gyártók számára, lehetővé téve számukra, hogy maximalizálják termelékenységüket, és minimális állásidővel feleljenek meg a változó piaci igényeknek."   

 

 

Mindkét vezérlő nagyfokú rugalmasságot kínál a több mint 1000 hardver- és szoftverfunkció beépítésének köszönhetően, amelyek olyan területeket foglalnak magukba, mint a programozás, az offline üzembe helyezés és szimuláció, a karbantartás, a gépi látás és a biztonság. A vezérlők beépített csatlakozási lehetőséggel rendelkeznek, hogy kapcsolódási módot tudjanak biztosítani a robotok számára fejlesztett, felhő alapú ABB Ability Connected Services szolgáltatáscsomaghoz, ami új lehetőségeket kínál a teljesítmény javítására a továbbfejlesztett, előrejelző (prediktív) karbantartás és az életciklus-menedzsment révén. 

 

 

Az ABB bevezeti az OmniCore-hoz készült IoT Gateway nyílt automatizálási szoftverét is. Az IoT Gateway lehetővé teszi a teljes mértékben összekapcsolt termelés megvalósítását azáltal, hogy zökkenőmentesen továbbítja az adatokat a gépek között (M2M), a robotok és más gépek között, a robotok és az érzékelők között, valamint az üzemi szintről az MES/ERP rendszerbe vagy a felhőbe. 

 

Az ABB TrueMove és QuickMove mozgásvezérlési technológiájának beépítése mindkét vezérlő esetében a kategóriában a legjobb ciklusidőt, sebességet, pozícióismétlési pontosságot és pályapontosságot biztosít. Ez lehetővé teszi, hogy az ABB robotjai gyorsabban működjenek, mint az azonos csoportba tartozó más robotok, akár 25 százalékkal gyorsabban, mint elődjeik. 

 

 

A karcsú, 19 hüvelykes rack-be szerelhető kialakításával az E10 ideális a szűk helyeken és azokon a gyártósorokon, ahol a helytakarékosság kulcsfontosságú követelmény, például az elektronikai iparban a kis alkatrészek összeszerelése és az anyagmozgatás területén. Az E10 vezérlőt az ABB SCARA-robotjainak és a legfeljebb 11 kg hasznos teherbírású, ipari robotjainak, például az IRB 920T és IRB 1300 robotoknak a működtetésére tervezték.

 

Az akár 300 kg hasznos teherbírású csuklókaros ipari robotok - mint például az IRB 6700 - meghajtására tervezett OmniCore V250XT vezérlő sokoldalú és nagy teljesítményű megoldást kínál az elektromos járművek gyártásában, az autógyártásban, a logisztikában és az általános ipari alkalmazásokban. 

 

Az OmniCore E10 és V250XT vezérlők az ABB korábbi IRC5 vezérlőihez képest akár 20 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak a villamosenergia-visszatáplálási technológiának és a fékenergia-visszanyerésnek köszönhetően, így a gyártók csökkenthetik energiaköltségeiket és javíthatják az energiahatékonyságot, ezzel hozzájárulva az energiafogyasztás általános csökkentéséhez. 

 

 

Mindkét robotvezérlő ABB FlexPendant kézi vezérlővel használható. A nagyméretű, 8"-os, multi-touch kijelző támogatja az olyan szabványos műveleteket, mint a összehúzás, a mozgatás és a koppintás, ami leegyszerűsíti a robot programozását. A FlexPendant "hot-swapolható", ami azt jelenti, hogy a folyamatban lévő termelés megszakítása nélkül kihúzható vagy újracsatlakoztatható. Ez lehetővé teszi, hogy a FlexPendant-ot több robot között is megosszák, ezáltal felgyorsítva a robotok telepítését minimalizálva a költségeket. 

 

Az E10 és a V250XT piacra dobása az ABB OmniCore termékcsalád fejlesztésének legújabb fejezetét jelenti, amelynek köszönhetően 14 robot részesül a megnövelt teljesítmény és rugalmasság előnyeiből. Minden OmniCore vezérlő az ABB iparágvezető RobotWare operációs rendszerén alapul. Az OmniCore vezérlőcsaládot az ABB teljes robotportfóliójára kiterjesztik, így 2022-ben további alkalmazások kerülnek bevezetésre. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38