MagyarBrands díjat kapott a K&H

forrás: Prím Online, 2021. november 30. 19:36

Kiemelkedő elismerésben részesült a K&H a legsikeresebb márkákat tizenkét éve díjazó MagyarBrands programban. A szakmai zsűri döntése szerint a K&H a “Kiváló Fogyasztói Márka” kategóriában nyerte el a MagyarBrands díjat.

Megerősítette helyét a K&H a topvállalatok között: a MagyarBrands program keretében elismerésben részesült a társaság. 

 

A program célja, hogy a vásárlók, fogyasztók és az üzleti világ figyelmét ráirányítsa a legsikeresebb, leginnovatívabb szolgáltatásokra, márkákra, vállalkozásokra. Az utóbbi tizenkét évben évente összesen 850 márka részesült MagyarBrands elismerésben, amelyet kizárólag olyan márkák kaphatnak meg, amelyek Magyarországon születtek, vagy a létrejöttében-alapításában magyarok vettek részt. A díj odaítélése számszerűsíthető kritériumok alapján történik, amelyet egy önkéntes, független szakértőkből álló bizottság döntése egészít ki. A zsűri értékeli például az adott márka identitását, reputációját, márkaépítését, hagyományait, ismertségét, kedveltségét is. A szakmai zsűri döntése szerint a K&H az idén is megkapta a Kiváló Fogyasztói Márka kategóriában a MagyarBrands díjat. 

 

“Megtisztelő az elismerés, és azt mutatja, hogy jó úton haladunk az innovatív, digitális szolgáltatások fejlesztésével, amelyekkel kényelmesebbé tesszük ügyfeleink számára a pénzügyek intézését, ezen belül a mindennapi bankolást. A díj elnyerésében elévülhetetlen érdemei vannak ügyfeleinknek, akik inspirálnak minket, csakúgy, mint a K&H valamennyi munkatársának, akik a változó ügyféligényeket napról napra magasabb szinten elégítik ki” - mondta Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H kommunikációs igazgatója. Hozzátette: “A K&H több évtizedes magyarországi történetében mindig is első helyen szerepelt az, hogy az ügyfelek elégedettek legyenek.” 

 

Dr. Serényi János, a MagyarBrands program elnöke azt mondta: “A pandémia – az élet oly sok területéhez hasonlóan – a vásárlói elvárásokat is alaposan módosította. Az ismertség, a kedveltség, az ár mellett egyre nagyobb hangsúlyt kapnak az olyan értékek, mint a gondoskodás, a segítség, az együttérzés és a támogatás. Ez a tendencia a hazai márkák körében is jól érzékelhető: nem csak eladni, hanem adni, segíteni is akarnak. A márkák ma már nem csak a vevőhöz, hanem az Emberhez is szólnak. Az elismerő gratuláció ezért is jár a legjobbaknak.”

Kulcsszavak: MagyarBrands díj

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05