A VW összefog az InnoEnergyvel a CO2 mentesítés érdekében

forrás: Prím Online, 2021. november 5. 12:35

Partnerségre lép egymással a világ legaktívabb fenntartható energetikai befektetője, az EIT InnoEnergy és a Volkswagen AG. Közös fejlesztői és beruházási tevékenységeket terveznek, amelyek kifejezett célja, hogy felgyorsítsák a közlekedési szektor szén-dioxid-mentesítését, valamint felpörgessék annak elektromobilitásra való átállását. A Volkswagen egyúttal az EIT InnoEnergy egyik új részvényesévé is válik a most megkötött megállapodás alapján.

“Ahhoz, hogy szén-dioxid-mentessé tegyük a közlekedési ágazatot, temérdek fejlesztésre van szükség. Ezek megvalósításához a saját tevékenységünk mellett a jövőben egyre inkább a startup vállalkozásokra támaszkodunk majd. Az EIT InnoEnergy partnereként lehetőségünk lesz rátalálni a legígéretesebb vállalatokra az energetikai átállás minden területéről, amelyeknek aztán az üzleti modelljük bővítésében mi is segíthetünk” – hangsúlyozta Jens Wiese a Volkswagen M&A, Befektetés-tanácsadói és Partnerségek Csoportjának vezetője.

 

„A közlekedési szektor a történetének eddigi egyik legnagyobb változásán megy keresztül. Az autóipari vállalatok komoly választás előtt állnak: vagy úttörőként lépnek fel, vagy hagyják, hogy mások vezessék őket. A Volkswagen úgy döntött, hogy a változások élére áll, és megragadja az irányító szerepet. Éppen ezért külön büszkeséggel tölt el bennünket, hogy a Volkswagen csatlakozott a részvényeseink köréhez. Készen arra, hogy ezzel az együttműködésünket újabb szintre emeljük. Végig tekintve a portfóliónkba tartozó háromszáz, a fenntartható energia területén tevékenykedő vállalkozáson, óriási lehetőség rejlik a Volkswagennel közös munkában a közlekedési szektor szén-dioxid-mentesítésének felgyorsítására” – emelte ki a megállapodás kapcsán Diego Pavia, az EIT InnoEnergy vezérigazgatója.

 

A Volkswagen és az EIT InnoEnergy együttműködése több mint ötéves közös múltra tekint vissza. Az Európai Akkumulátorszövetség (EBA) kulcsfontosságú tagjaiként jelentős szerepet vállalnak együttes erővel a nemzetközileg versenyképes európai akkumulátoripar fejlesztésében, amelynek hozzájárulása az éves GDP-hez, az előrejelzések szerint, 2025-től eléri a 250 milliárd eurót, miközben négymillió közvetlen és közvetett munkahelyet teremt. A két vállalat befektetéseiken keresztül egyaránt elkötelezett a svéd zöld acél gyártó H2 Green Steel-ben, és a szintén svéd akkumulátor-gyártó Northvolt-ban. A Volkswagen az idén márciusi „Power Day” rendezvényén jelentette be, hogy hat hatalmas akkumulátorgyárat, úgynevezett giga factory-t építenek Európában 2030-ig a partnereikkel közösen, összesen 240 Gigawatt órás teljesítménnyel.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38