450 millió forintos befektetési kört zárt a Blue Colibri

forrás: Prím Online, 2021. július 23. 15:33

A vállalati belső kommunikációval, a munkavállalók oktatásának és adminisztrációjának digitalizációjával foglalkozó Blue Colbri nevű hazai startup 450 millió forintot vont be. Korábbi befektető, az OXO Technologies Holding Nyrt. mellett ezúttal a Bonitás Kockázati Tőkealap II. csatlakozott a második körhöz. Az innovatív HR-tech csapat a forrást a termék további fejlesztésére, hazai és nemzetközi terjeszkedésre, elsősorban Kelet-Közép-Európában és a DACH régióban történő értékesítés dinamikus felfuttatására fordítja.

A 2019-ben alapított Blue Colibri fejlesztette az első magyar elköteleződést, szervezeti tanulást és belső kommunikációt támogató felületet. Az egyszerű, hatékony és mérhető platform mobil és desktop verzión egyaránt működik, és lehetőséget ad a kétirányú kommunikációra, valamint a munkavállalók közvetlen elérésére. Az innovatív alkalmazás mellett támogatják partnereiket az adminisztrációjuk hatékonyabb digitalizációjában, a szervezeti tartalomgyártásban, a közösségépítésben, valamint a munkavállalók oktatásában.  A Blue Colibri indulása óta több mint 60 vállalat és intézmény 50.000 munkavállalójának könnyíti meg a mindennapi munkáját. 

 

A befektetés teljes összege 450 millió forint. A Bonitás Kockázati Tőkealap II 400 millió forintos tőkebefektetést folyósít, míg az OXO Technologies Holding Nyrt. 50 millió forinttal egészíti ki a korábbi 60 millió forint értékű befektetését ebben a körben. A vállalat a forrást termékfejlesztésre, nemzetközi terjeszkedés gyorsítására, elsősorban Kelet-Közép-Európa és a DACH régióban történő értékesítést megcélozva. Másrészt további komplex HR adminisztrációs funkciók kerülnek fejlesztésre. A jelenleg 22 fős csapat a tervek szerint rövidesen 35 főre bővül.

 

A startup a változó piaci igényekre, melyeket a járvány hatásai hívtak elő, rendkívüli rugalmassággal és számos ötlettel reagált. Amellett, hogy az adminisztratív munka és az onboarding folyamatok digitalizációján dolgoztak, olyan közösségi funkciókat is beépítettek, mint a közös egészségprogram, vagy a sportversenyek alatt a tippjáték lehetősége. A Blue Colibri ősszel debütál legújabb fejlesztésével, a Safety nevű rendszerrel, mely a kisebb szervezetek kötelező munka és tűzvédelmi képzéseinek, illetve vizsgáinak koordinációjában nyújt majd hatékony segítséget. A Blue Colibri online platform különlegessége a rugalmas keretrendszer, ami lehetővé teszi, hogy maximálisan a megbízói igényekre, a vállalati kultúra és digitális érettségre szabott legyen a rendszer - így nagyvállalati partnereik mellett egyre több KKV is érdeklődik a korszerű megoldás iránt. 

 

Az elmúlt egy évben a Blue Colibri alapítói és csapattagjai nem csak a közelmúltban aláírt befektetésnek örülhettek, de számos szakmai elismerésnek is. Többek között a fejlesztés a legjobb HR tech megoldásként egyaránt elnyerte a HR Komm Award és HR Best díj ide vonatkozó kategóriáit és a vállalkozás idén felkerült a StartUp Magazin TOP 15 legígéretesebb magyar startup listájára is.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05