Nemzetközi design elismerés az egyedi magyar fejlesztésnek

forrás: Prím Online, 2021. április 13. 17:58

Alig több, mint egy hónapja mutatkozott be a 878 márka a világ első, magyar tervezésű, gyártású és fejlesztésű intelligens vitorlásruhájával, máris besöpörte a Red Dot Termékdizájn 2021 díjat, az egyik legnívósabb nemzetközi dizájn- és formatervezési elismerést. A rangos díjjal a termék kiváló minőségét, az innovációt, az egyedülálló megjelenését és funkcionalitását méltányolták. A vitorlásruhák vezető tervezője, egyben a vállalat partnertulajdonosa Majer Lilla, a tervező csapatot pedig Nagy Marcell, Mákl Roland és Tóbiás Richárd erősíti.

A 878 prémium vitorlásruházatban a technológia, a digitális megoldások és az anyaginnováció találkozik az egyedi dizájnnal, melyek összességében a hobbi-és versenysportolók teljesítményének növeléséhez járulnak hozzá. A Red Dot díj elnyerésével az okos vitorlásruha bizonyította, hogy a nemzetközi piacon nemcsak megállja a helyét, hanem ki is tűnik a mezőnyből. 

 

A 878 vitorlásruháinak további egyedisége, hogy egy Nobel-díjas anyagból, grafénból készülnek, a vállalat saját, székesfehérvári gyárában, melyek amellett, hogy sokkal könnyebbek egy áltagos vitorlásruhánál, tökéletesen vízállóak, a 3D-s testszkennelésnek köszönhetően pedig teljes mértékeben testreszabhatóak. A termék-és anyaginnovációnak, valamint az intelligens, ruhába épített digitális megoldásoknak köszönhetően a vitorlásruhák még jelentősebben hozzájárulnak a sport maximális élvezhetőségéhez és a teljesítmény fokozásához.

 

 

A több, mint 65 éves múltú pályázatra a világ számos országából érkeztek nevezések, melyből egy ötven tagú szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat. A nyertes pályázatok - így a 878 vitorlásruhája is - amellett, hogy bekerülnek a Red Dot Design 2021/2022-es évkönyvébe, a németországi Essenben található Red Dot Design Museumban is bemutatkozhatnak a „Design on the Stage” kiállításon.

 

„Nagyon örülök ennek a megtisztelő elismerésnek, különösképp, hogy termékünkkel még csak alig pár hete léptünk a piacra. A most megkapott díjra remek visszajelzésként is tekintünk, miszerint termékeink amellett, hogy hiánypótlóak, valódi dizájn- és termékfejlesztési értékeket is képviselnek a globális piacon” – mondta el Papp István, a 878 alapító ügyvezető igazgatója.

 

A vállalat további erénye, hogy kiemelten törekednek a fenntarthatóságra. A ruhák elkészítéséhez kizárólag vegyszermentes és környezetbarát anyagokat használnak fel és fejlesztenek, valamint minimalizálják a vízhasználatot, emellett a nyereség egy részét a víz és az óceán tisztítására irányuló kezdeményezésekre fordítják a későbbiekben. Teljesen digitalizált és számítógéppel vezérelt gyártási kapacitásainak köszönhetően hulladékmentes vállalatként működnek, a termékeket pedig környezetkímélő módon juttatják el a vásárlókhoz.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38