A Fujitsu új szolgáltatásokat vezet be a hibrid IT környezet optimalizálásához

forrás: Prím Online, 2020. július 24. 16:37

A Fujitsu most bevezetett két új állapotfelmérő szolgáltatása segítségével a vállalatok azonosíthatják az adatvezérelt átalakulás kiinduló állapotát. A nagy teljesítményű, új eszközökre és egységes analitikára épülő, fix áras SystemInspection szolgáltatások átfogó architekturális nézetet biztosítanak a teljes hibrid IT-környezet fizikai és logikai adatvagyonáról.

A szolgáltatások részeként a vállalat egészére kiterjedő pillanatfelvétel készül, amely az összes rendszerelemet ábrázolja, így felmérhető a digitális átalakulásra való felkészültség. Az átalakulási projektjüket a teljes infrastruktúra stressztesztelésével indító ügyfelek ennek alapján ütemtervet állíthatnak össze a digitális átalakuláshoz. 

 

A Fujitsu SAP-megoldásokhoz szánt SystemInspection szolgáltatása leltárt készít a működő SAP-környezetekről, és holisztikus képet ad a teljesítményről és az erőforrások kihasználtságáról. A Fujitsu adattároláshoz szánt SystemInspection szolgáltatása egységes képet ad a heterogén fizikai és virtuális tárolókörnyezetről, a helyben telepített és a felhőalapú rendszereket is ideértve. 

 

A meglévő DataInspection és SystemInspection konstrukciókat kiegészítő, új SystemInspection szolgáltatások tovább bővítik azoknak az eszközöknek a körét, amelyek segítségével a Fujitsu ügyfelei egyszerűen azonosíthatnak új lehetőségeket teljesítményük javítására és költségeik csökkentésére – a teljesítmény szűk keresztmetszeteinek megszüntetésével és a rendszerkihasználtság javításával. A szolgáltatás keretében az adatok és a hardverek konszolidálására adott javaslatok az ügyfelek valós munkaterhelésére épülnek, és figyelembe veszik az SLA-szinteket. 

 

 

A stressztesztelés azonosítja az átalakulás követelményeit 

A hálózat peremétől az adatközponton át a felhőig terjedő IT-környezettel rendelkező nagyvállalatoknak már a rendszerkörnyezet felmérése is jelentős kihívás. Az infrastruktúrák stressztesztelésével a nagyvállalatok azonosíthatják az átalakuláshoz szükséges frissítéseket és fejlesztéseket. A kiegyensúlyozott rendszer a szűk keresztmetszetek kiiktatásával a tőkeköltségeket helyezi előtérbe, az elavult rendszerek azonosításával és használatuk beszüntetésével mérsékli a kockázatot, továbbá megerősíti az adatbiztonságot és az auditmegfelelést. 

 

A Fujitsu új szolgáltatásaival a nagyvállalatok azt is megtervezhetik, hogyan kezelik majd az egyre duzzadó adatáradatot. Az adatrobbanás még komplexebbé teszi majd a helyi telepítésű és/vagy a felhőben működő SAP-környezetek, mentési és a tárolórendszerek kezelését.

 

  • A FUJITSU SAP-megoldásokhoz szánt SystemInspection szolgáltatása átfogó, részletes pillanatfelvételt készít az SAP infrastruktúrakörnyezetről, ideértve az SAP HANA adatbázis-rendszerek elemzési analitikáit.
    A több szállítót és megoldást is érintő műszaki szűk keresztmetszetek és anomáliák észlelésével és megszüntetésével a szolgáltatás azonosítja az SAP-infrastruktúrák optimalizálásának lehetőségeit. Ilyen lehetőség lehet az SAP-rendszer adaptálása vagy új infrastruktúra bevezetése. A helyi és felhőalapú rendszerkapacitás kezelését és tervezését középpontba állító eszköz a TCO optimalizálását is elősegíti. 
    A szolgáltatás eredményeképpen a vállalat világos képet kap az aktuális terhelésről és teljesítményről, például javaslatokat a tőkeigényes tároló- és SAP-rendszerek kihasználtságának optimalizálására, valamint az erőforrások konszolidálására és/vagy áthelyezésére a valós terhelés és meghatározott SLA-k alapján. 

 

  • A FUJITSU tárolókhoz kínált SystemInspection szolgáltatása segítségével azonosíthatók és megszüntethetők az információs szigetek és az adatbiztonsági kockázatok. A szolgáltatás akár 30 ezer egyedi adatpont adatait elemzi és korrelálja a biztonsági mentéseknél, tárolóknál, gazdagépeknél, hypervisoroknál és tárolóhálózatoknál, majd az eredményeket egyetlen konzolon konszolidálva, homogén képet mutat a tároló- és mentési rendszerekről. Egyedi irányítópultokkal támogatja az erőforrások optimalizálását és a működési költségek csökkentését. 
    A szolgáltatás egyben segít előre jelezni a hibákat, enyhíteni az SLA-k nem teljesülésének kockázatát, és összehangolni az SLA-kat az üzleti célokkal. A hibrid IT-környezetekről készített, észszerűsített elemzési jelentés kiiktatja a több órás manuális kutatási folyamatokat, csökkenti a felhasznált tároló-erőforrások mennyiségét és konszolidálja az eszközöket. Az ügyfelek így a gyakorlatban is hasznosítható következtetésekre jutva észszerűsíthetik az auditálási és megfelelési igényeket, egyszerűsíthetik az adatbiztonságot, tovább csökkenthetik az szabályütközések és az emberi hibák előfordulását.

 

„A hibrid IT-környezetek növelik a költségeket és a komplexitást. Arra kényszerítik az ügyfeleket, hogy különböző szállítók több pontszerű eszközét használják. A Fujitsu hibrid IT-környezetekhez szánt két új szolgáltatásával teljes képet alkothatunk az IT-környezetekről – még a hálózat peremét, középpontját és a felhőt egyaránt lefedő, komplex kialakítás esetén is. A Fujitsu egyedülálló, hardversemleges módon képes elemezni az SAP-környezeteket, és végponttól végpontig terjedő, korrektív adatközponti megoldásokat biztosít. Így az ügyfelek olyan technológiafejlesztési ütemtervhez jutnak hozzá, amely egyedülálló módon, minden egyes SAP-környezet architektúrájára alkalmazható” – mutatott rá Marcus Schneider, a Fujitsu adatközponti termékek értékesítéséért felelős európai vezetője. 

 

A Fujitsu SystemInspection szolgáltatásai ahhoz a szélesebb hibrid IT-szolgáltatáskínálathoz tartoznak, amelynek segítségével az ügyfelek megteremthetik a helyben telepített, nyilvános és privátfelhős infrastruktúrák, valamint a hálózat peremén, középppontjában és a felhőben végzett feladatok összhangját.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

3 árulkodó jel, hogy a cég IT csapata már nem versenyképes

Szinte követhetetlen tempóban fejlődnek a vállalati szolgáltatásokat támogató IT-rendszerek, a cégek pedig komoly piaci hátrányba kerülhetnek, ha nem tartanak lépést a változással. Az ügyfelek és a munkatársak igényei egyre csak nőnek, a versenytársak szolgáltatásai pedig rövid idő alatt gyorsabbá, kényelmesebbé, átláthatóbbá válhatnak a miénknél. 

2024. május 9. 18:01

Rákapcsolt az Euronics: már aznap megérkezhet a grill vagy a hűtő

Egyre népszerűbb a vásárlók körében az aznapi kiszállítással vagy áruházi átvétellel történő rendelés az Euronicsnél. A megrendelés napjára házhoz szállítást ígérő szolgáltatás tavaly nyáron indult, idén pedig még szélesebb időablakkal lehet már rendelni Budapesten belül. Az online leadott rendeléseket pedig az áruházakban is át lehet venni akár még aznap, ez a szolgáltatás már országszerte elérhető ingyenesen. Az ilyen módon rendelt termékek toplistáján ott vannak a ventilátorok, a kávék, a mosószerek, és az állateledelek, de rendeltek már asztali grillt is így.

2024. május 9. 16:20

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36