A pénzügyi informatikában is élen a Corvinus hallgatói

forrás: Prím Online, 2019. június 24. 11:20

A digitális forradalom a pénzügyi szektort sem kerüli el, ezért a programozási (számítástechnikai) ismeretek a jövő pénzügyi szakemberei számára is elengedhetetlenek. A Corvinus Egyetem hallgatói a Morgan Stanley szakértőinek segítségével egyetemi órákon és diákszervezeti kurzusokon több, pénzügyi szektorban használt szoftverrel és programnyelvvel is megismerkedhetnek. 2019. június 17-én a Corvinus és a Morgan Stanley közös díjátadón köszöntötte az ezeken a kurzusokon legjobban teljesítő hallgatókat. 

Az eseményen 10 hallgató vehetett át elismerést a féléves munkájáért, ők a Corvinus Egyetem három diákszervezetében szervezett VBA, SQL és Python kurzusokon teljesítettek kiemelkedően. A díjátadón Juvancz Beáta, a Morgan Stanley Pénzügy részlegének magyarországi vezetője kiemelte: „A pénzügy jövője digitális. A technológia gyors fejlődéséből fakadó lehetőségek alapvetően alakítják át az iparágat. A jövő sikeres pénzügyi szakemberei a hagyományos pénzügyi ismereteik mellett a biztos informatikai alapok és megfelelő szintű programozási ismeretek megszerzéséből is profitálhatnak. Mi a Morgan Stanley-nél közvetlen közelről figyeljük ezeket a folyamatokat. Büszkék vagyunk rá, hogy a Crovinus Egyetemmel közösen segíthetjük a fiatalokat abban, hogy olyan képzést kapjanak, amellyel már ma fel tudnak készülni a holnap munkahelyi kihívásira.” 

 

Szántó Zoltán Oszkár általános rektorhelyettes hangsúlyozta: „a Corvinus célja az, hogy az Egyetem diplomásai nemzetközileg versenyképes tudással lépjenek ki a munkaerőpiacra, ebben pedig hatalmas szerepet játszik, hogy korszerű tudással rendelkező gyakorlati szakemberektől szerezhetik meg a szükséges ismereteket, készségeket. Ezek a kapcsolatok különösen fontosak az olyan, rendkívül gyorsan fejlődő szektorokban, mint a pénzügyi, ahol a digitális forradalom miatt már néhány éves ismeretek is elavultnak számíthatnak.” A rektorhelyettes arról is beszélt: „a Corvinus alapítványi fenntartásban történő megújulásának egyik kiemelt célja az, hogy a rugalmasabb működésnek köszönhetően az eddigieknél is több együttműködést alakíthasson ki a meghatározó magyar és nemzetközi vállalatokkal.” 

 

A Corvinus Egyetem, az Egyetem diákszervezetei és a Morgan Stanley Magyarország évek óta működnek együtt annak érdekében, hogy a diákok a legkorszerűbb, gyakorlatban is hasznosítható ismeretekhez jussanak tanulmányaik során. A Morgan Stanley szakértői több egyetemi kurzus (Pénzügyi algoritmusok, Hitelkockázat és hitelderivatívák, Derivative Markets) tartásában működnek közre, és rendszeresen tartanak kurzusokat a Corvinus pénzügyi területtel foglalkozó szakkollégiumaiban és diákszervezeteiben is. A kurzustartás mellett a Morgan Stanley munkatársai a Corvinus Lectures in Finance előadói között is megtalálhatók, és támogatóként járultak hozzá a világ legnagyobb tőzsdéinek kereskedési adataihoz valós idejű hozzáférést biztosító Corvinus Finlab kialakításához, amely Közép- és Kelet- Európában egyedülálló lehetőséget biztosít a pénzügyek iránt érdeklődő hallgatóknak. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38