Legyél Te is az AI őrzője!

forrás: Prím Online, 2018. december 17. 18:55

A mesterséges intelligenciát használó technológiák vezető fejlesztőjeként a Microsoft 25 országban keresi azokat az egyetemi csapatokat, amelyeknek van elképzelésük arról, hogyan alakítják át az iskolák és az egyetemek világát az intelligens fejlesztések.  

Milyen lesz 2030-ban egy intelligens alkalmazásokkal felszerelt iskolai tanterem vagy egyetemi előadó? Hogyan tehetjük könnyebbé a tudásátadást vagy éppen a számonkérést? Hogyan hozható ki több a diákokból mesterséges intelligenciára épülő alkalmazásokkal?

 

A mesterséges intelligenciát (AI) használó applikációk rendkívüli lehetőségeket tartogatnak az élet minden területén. De hogyan használható az okos technológia arra, hogy a fiatalok, a jövő generációi korlátlanul szívhassák magukba a sorsukat meghatározó tudást? Hogyan tehetjük hatékonyabbá, kreatívabbá tanáraink munkáját?

 

„Az oktatásba, a jövő generációiba történő befektetés nem egyszerűen jól felfogott érdekünk: az egyetlen út abba az irányba, hogy jobb világot teremtsünk” – véli Bábel Gabriella, a Microsoft Magyarország megbízott ügyvezető igazgatója.

 

Jelentkezz, ha úgy érzed, megoldanál egy jelentős problémát a saját iskoládban, vagy egyetemeden a mesterséges intelligencia segítségével. Vagy ha úgy gondolod, hogy az intelligens technológiákkal ütőképes választ tudsz adni az oktatási rendszer egyik komoly kihívására. És akkor is, ha tudod a választ a fenti kérdések egyikére és már konkrét elképzelésed, terved is van.

 

 

Legyen a Te csapatod azok egyike, amelyek megvalósíthatják az elképzeléseiket a varsói mesterséges intelligencia „edzőtáborban”!

Az ideális csapat négy diákból, egy kutatóból és egy mentorból áll (utóbbi részvétele nem kötelező ugyan a projektben, bár mindenképpen előny). A résztvevők megkapják a Microsoft Surface legújabb kiadását és neves nemzetközi előadóktól számíthatnak inspirációra ötleteik megvalósításához.

 

Hogyan kell nevezni, ha ötleted van?  

Első lépésben január 4-ig várják azokanak a videóknak a feltöltését, amelyekben a csapatok elmesélik, mi lenne az a kihívás, amelyre választ tudnak adni. Minden szükséges információ ezen a honlapon található, akárcsak az AIGuardian verseny pontos menetrendje, szempontjai és értékelés kritériumai.

 

A zsűri január 11-ig választja ki a megvalósításra leginkább érdemes ötleteket. A kiválasztott csapatoknak egy hónapjuk van az elképzelésüket bemutató demók elkészítésére, amelyeket -a tervvel együtt – a Microsoft szakértőivel tökéletesítenek.

 

Március 22-én hirdetik ki a döntős csapatokat, amelyek április 11-én és 12-én mutatják be a terveiket. További inspiráció az AIGuardian program Facebook-oldalán és Instagramján.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Újfajta trendek az irodában

A pandémiát követő időszak jelentős változásokat hozott a vállalatok irodaterületekkel kapcsolatos felfogásában, nagy hangsúlyt helyezve a vállalati kultúra és a produktivitás erősítésére az irodai jelenléten keresztül. A hibrid munkamódok trendje, amely a COVID-19 világjárvány idején nyert lendületet, fokozatosan visszaszorulóban van. A vállalkozások egyre inkább felismerik az irodaterek értékét az együttműködés, a tudásmegosztás és a vállalati kultúra erősítésében.

2024. május 17. 11:33

Új elnökségi tagokat választott a Magyar Marketing Szövetség

A szakma meghatározó szervezete, a Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) május 15-én, a Haris Parkban szervezte tisztújító közgyűlését, amelyen a tagok kibővült, immár 18 tagú Elnökséget választottak, amelyben továbbra is a hazai marketing és kommunikációs szakma meghatározó döntéshozói, illetve szereplői kaptak helyet. 

2024. május 17. 09:54

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Érkeznek az Arctis Nova termékcsalád legújabb tagjai

A SteelSeries, az úttörő Arctis Nova headsetsorozat megalkotója, az eredeti esport márka, amely egyesíti a gaminget a kultúrával, és a gaming- és esport-perifériák világelső gyártója kibővítette az Arctis Nova termékcsaládot az Arctis Nova 5 sorozatú headsetek és a Nova 5 Companion App bevezetésével.

2024. május 16. 18:01

Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar!

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

2024. május 16. 16:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38