A Fujitsu megszünteti a jelszóhasználat kihívásait

forrás: Prím Online, 2018. október 30. 11:24

A Fujitsu frissen bemutatott új megoldásával a munkavállalóknak többé nem kell több egyedi jelszót kezelniük a helyben üzemeltetett és felhőszolgáltatások eléréséhez, ami komoly kihívást old meg az informatikai vezetők számára. A már jelenleg is rendelhető megoldás részeként a Fujitsu az SSH.COM* „PrivX Cloud Access Gateway” átjáróját integrálta azonosítást és hitelesítést támogató Identity-as-a-Service (IDaaS) szolgáltatásába.

A munkavállalóknak egyre több belépési azonosítót kell napi szinten kezelniük a felhőalapú és helyben telepített rendszerek eléréséhez, amit tovább bonyolít, hogy ehhez komplex, egyedi és rendszeresen frissített jelszavakra van szükségük. A Fujitsu új megoldása megszünteti az ezzel járó fejfájást: az SSH.COM PrivX átjárójával lehetővé teszi többféle belépési adat egyszerű, biztonságos kezelését. 

 

A Fujitsu IDaaS szolgáltatásába szorosan integrált PrivX olyan „kulcsmentes”, igény szerinti megoldás, amellyel a szervezetek egységes módon biztosíthatják a hozzáférést. Így többé nem kell attól tartani, hogy a munkavállalók elvesztik vagy elfelejtik jelszavaikat. A felhőalapú megoldás a szándékos és véletlen belső fenyegetések miatti biztonsági incidensek problémáját is megoldja azzal, hogy megszünteti a kezeletlen kulcsok és a jelszavak használatát a felhőalapú és szerverkörnyezetben. 

 

A Fujitsu ügyfelei így a korábbinál jóval rugalmasabban valósíthatják meg a személyazonosság- és hozzáféréskezelést. A jól skálázható, biztonságos megoldás dinamikus, szerepkör-alapú, igény szerinti SSH-kulcsokat kezel, és megszünteti a jelszórotáció és a jelszótárak használatát. Az elvesztett vagy elfejlett bejelentkezési azonosítók megkeresésére, illetve újrabeállításukra pazarolt idő csökkentésével a vállalatok jelentős költséget takaríthatnak meg. 

 

Megoldás a kritikus erőforrások biztonságos, szerepkör-alapú, igény szerint hozzáféréséhez 

A Fujitsu és az SSH.COM megoldásával a cégen belüli és kiszervezett szoftverfejlesztők, azon belül a DevOps csapatok új, biztonságosabb szemléletet valósíthatnak meg az üzleti rendszerek privilegizált hozzáférésének kezelése terén. A privilegizált felhasználók biztonságos, szerepkör-alapú, igény szerinti hozzáférést kapnak a kritikus fejlesztési és éles erőforrásokhoz, ami javítja a biztonságot és mérsékli az adminisztrációs munkaigényt. 

 

A Fujitsu IDaaS átfogó hozzáférés-szabályozó megoldást kínál a hibrid IT-környezetekhez. Támogatja a skálázhatóságot, a gyors bevezetést és lerövidíti a piacra kerülés átfutási idejét. Kényelmes hozzáférést nyújt a hibrid IT-környezetek erőforrásaihoz, gondoskodik az azonosítók és a bejelentkezési adatok biztonságáról. Az IDaaS átfogó önkiszolgáló folyamatokat biztosít, és több hitelesítési protokollt támogat, köztük a biometrikus azonosítást is. A felhasználók azonosítóinak feldolgozása és jogosultságainak kezelése nyílt, szabványos felületeken keresztül, integrált módon valósul meg a különböző címtárak, rendszerek, felhőszolgáltatások és alkalmazások esetében. 

 

„Az elvesztett kulcsok és rendszeradminisztrátori bejelentkezési adatok könnyű préda a támadók számára. A bevált gyakorlat szerint az a legjobb, ha a szervezet végleg megszabadul a kezeletlen kulcsoktól és a jelszavaktól – hiszen ami nincs, azt nem lehet elveszteni és el sem lophatják. A PrivX kulcsmentes, igény szerinti szemlélete tökéletesen kiegészíti a Fujitsu IDaaS megoldását. Kliens nélküli működéssel, észszerűsített munkafolyamatokkal, és többfelhős automatikus eszközfelderítéssel egészíti ki a Fujitsu IDaaS képességeit, és egyszerre teszi lehetővé a CIO-k számára a kulcskezelés egyszerűsítését és megerősítését” – mutatott rá Petri Heinälä, a Fujitsu biztonsági megoldások fejlesztéséért felelős EMEIA-régióbeli vezetője. 

 

„A partnerkapcsolat minden érintett fél számára előnyös, különös tekintettel ügyfeleinkre. A Fujitsu piacvezető IDaaS szolgáltatását a PrivX képességeivel kiegészítve egységes eszközkészletet bocsátunk rendelkezésre a rendszerek, alkalmazások, adatok és erőforrások hozzáférésének biztosítására és kezelésére. A Fujitsuval átfogóbbá tudjuk tenni megoldásunkat, és elősegítjük ügyfeleink biztonságosabb és gyorsabb működését” – nyilatkozta Kaisa Olkkonen, az SSH.COM vezérigazgatója. 

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu PrivX átjárót tartalmazó Identity-as-a-Service megoldása már jelenleg is elérhető az EMEIA-régióban közvetlenül a Fujitsutól – országtól és konfigurációtól függő áron. 

 

____________

* Az SSH.COM a digitális folyamataik szempontjából kulcsfontosságú elemek – a kritikus adatok, alkalmazások és szolgáltatások – hozzáférése, védelme és szabályozása terén nyújt segítséget a szervezeteknek. Több mint 3000 ügyfelet szolgál ki világszerte, köztük a Fortune 500-as listáján szereplő vállalatok 40%-át, a világ legnagyobb pénzintézeteit és a különböző vertikumok legnagyobb szervezeteit. Részvényeit (SSH1V) a NASDAQ Helsinki tőzsdén jegyzik. További információ: www.ssh.com.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38