Új trend aranyozza be az Instagramot

forrás: Prím Online, 2018. július 17. 11:04

Már közel hárommillió hashtaggel bír a legújabb Instagram-őrület, amely az olyan örökzöld fotós trendek babérjaira tör, mint a jól bevált szelfizés, a színes outfit képek vagy a soha meg nem unható gasztrofotók. 

A jövő közösségi média trendjeit is meghatározó Golden Hour filozófiája egyszerű: ragadd meg az aranyban úszó napszakok legszebb pillanatait a maguk tökéletességében, és készíts minőségi, egyedi vagy akár drámai hatású tartalmakat! Ha pedig már rá is éreztél az új trendre, most egy izgalmas nyereményjátékban is részt vehetsz. 

 

A napfelkelték és naplementék különleges fényei által teremtett lehetőségekkel az olyan elismert fotósok is foglalkoznak, mint a Kate Mosst, Stinget vagy Natalia Vodianovát is fotózó Uli Weber vagy az egyik legismertebb magyar fotóművész, Nánási Pál. Az ő tanácsaik segítenek abban, hogy a legszebb napszakok során készített képek minden részletükben kiválóak legyenek.

 

Tervezz előre, készülj csúcstechnológiával!

A Golden Hour képek készítéséhez Samsung Galaxy S9 I S9+ telefont használó német portréfotós, Uli Weber szerint az aranyban úszó pillanatok művészi megörökítéséhez nincs másra szükség, mint egy kis tervezésre és egy, a gyengébb fényviszonyok mellett is kiváló képeket készítő okostelefonra. Egy iránytű applikációval, valamint egy, az időjárást előre jelző alkalmazással egyszerűen megállapítható a naplemente pontos ideje és iránya. Ha pedig már jó helyen vagyunk, jó időben, kezünkben a megfelelő felszereléssel, rossz kép bizonyosan nem születhet!

 

 

Képszerkesztés élőben

Nem mindegy, hogy a lemenő nap hol helyezkedik el a képen, ahogy az sem, hogy hová helyezzük a fotónk alanyát. Uli Weber és Nánási Pál egyaránt úgy gondolja, hogy az aranymetszés szabálya a Golden Hour fotók készítésekor is kiemelt jelentőségű. Eszerint előnyös, ha képünk tárgya nincs a középpontban, hanem inkább a kép horizontális vonalának harmadánál helyezkedik el. Így biztosra vehető, hogy a gondosan megtervezett képi kompozícióról nem terelődik el a figyelem. Szintén kedvező, ha a lemenő nap a kép egyik oldalán látható a középpont helyett, mert ez utóbbi esetben a fény kiégetné az egész képet. 

 

A filterek korának vége

A Golden Hour fotózás a természetességre hívja fel a figyelmet. Emlékeztet, hogy a naplementekor és napfelkeltekor jellemző különleges fények összjátéka olyan színeket eredményez, amelyet semmilyen filter nem tud helyettesíteni. Használjuk ki az okostelefonok kameráiban rejlő lehetőségeket, és hagyjuk, hogy a természet fényei legyenek a képeket egyedivé varázsoló szűrők! A bámulatos eredményt nemcsak mi látjuk majd rögtön, de az Instagram követőink is azonnal észreveszik. 

 

Az időzítés kulcsfontosságú 

A Golden Hour fotózása már olyan népszerűségre tett szert, hogy Magyarország egyik legismertebb fotósa is a témának szentelt videóval rukkolt elő. Nánási Pál szerint az egyik legfontosabb tényező, amit figyelembe kell venni a naplementék fotózásakor, az időzítés. „Ha naplementét fotózunk, kiemelt fontossága van annak, hogy mikor, melyik pillanatban kattintjuk el a telefonunk kameráját. Én általában megvárom, hogy a nap egészen közel ereszkedjen a horizonthoz, és alulról világítsa meg az eget, mert ilyenkor elképesztő színjátékot láthatunk. Abban a 10-15 percben, mielőtt a nap a horizont alá bukik, akkor lehet igazán bámulatos Golden Hour képeket készíteni” – mondta el az elismert fotóművész. 

 

 

A Golden Hour képed most aranyat érhet

Mutasd meg te is, hogy aranyozza be a Golden Hour a napodat és nyerj egy Samsung Galaxy S9+ okostelefont! Hogy indulhass a sorsoláson, töltsd fel nyilvános Instagram profilodra a legjobb fotódat, amelyet az aranyszínű napszakban készítettél, használd a #GoldenHour és a #Bearanyozva hashtageket és jelöld be a Samsung Magyarországot a képen! A játékról bővebb információt itt találsz. 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tovább terjeszkedik a belga-magyar logisztikai raktárfejlesztő-vállalat

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 m2 alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar-Vármegyei székhely térségében. A kitűnő lokációjú beruházásra a debreceni repülőtér és az épülő BMW gyár közelében kerül sor. 

2024. április 24. 14:46

Jön a MI Expo! Kiderül, hogyan formálja át az iparágakat az AI

Vajon lesz értéke az emberi munkának az AI-korszakban? Milyen munkaerőt tud kiváltani az AI már 2024-ben? Hogyan változtatja meg a munkaköröket a technológiai forradalom? Ilyen és efféle kérdéseket fognak körbejárni a MI Expo előadói június 11-én a Lurdy Házban. A rendezvény célja, hogy betekintést engedjen a kkv-k számára az iparágukat érintő legfontosabb változásokba.

2024. április 24. 13:11

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Újabb húszezer laptopot szállít a Delta Systems Kft. az iskoláknak

A tavaly őszi szállítás után idén újabb, csaknem 20 ezer laptopot kapnak Békés, Jász-Nagykun-Szolnok, Baranya és Somogy vármegye diákjai a Delta Systems Kft. közreműködésével mintegy 4 milliárd forint értékben. A Klebelsberg Központ nevében eljáró Digitális Kormányzati Ügynökség (DKÜ) a csaknem húszezer darab notebook beszerzésével kapcsolatos közbeszerzés nyerteseként nevezte meg a Delta Systems Kft. vezette konzorciumot, mellyel a négy vármegye tanulói számára biztosítják a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeit. 

2024. április 24. 10:12

Ezek voltak a legnépszerűbb helyek és személyek az online médiában 2023-ban

Politikusok, sportolók, hazai és külföldi hírességek szerepelnek a leggyakrabban említett nevek között, amelyek megjelentek az online médiatérben 2023-ban. A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 93 népszerű médiafelület – televíziós csatornák, újságok, rádiók honlapjai, valamint hírportálok, közösségimédia-felületek, fórumok és blogok – elemzésével azt vizsgálta, kik álltak a hírek és a közbeszéd fókuszában, valamint azt is, hogy hazánk és a nagyvilág helyszínei közül melyek szerepeltek a legtöbbet.

2024. április 23. 19:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50