Arcfelismerő funkció, FullView kijelző és erős akkumulátor már a belépő kategóriában is

forrás: Prím Online, 2018. május 24. 14:24

Idén júniustól lesz kapható a hazai szolgáltatók és kiskereskedelmi partnerek kínálatában a Huawei legújabb Y okostelefon sorozata. Az új Y5 2018, Y6 2018 és Y7 Prime 2018 készülékek olyan funkciókat is kaptak, amelyekkel eddig csak a középkategóriás „nagytestvérek” rendelkeztek, mint például az arcfelismerés vagy az akkumulátor-optimálizálás. Az új Y sorozat telefonjai a belépő kategóriában elsőként nyújtanak kiváló képi- és hangélményt Fullview kijelzőjüknek és fejlett audió rendszerüknek köszönhetően.

 

Pont, mint a nagyok - Huawei Y7 Prime 2018

A legújabb Huawei Y7 Prime 2018 rendelkezik szinte mindennel, amivel középkategóriás társai. A gyártó 13 MP+ 2 MP hátlapi duál kamerával szerelte fel a készüléket. A kamera öt optikai lencséje és a beépített, nagy rekeszidejű Bokeh-effektus részletgazdag, akár stúdióminőségű portrék készítését teszi lehetővé. Sőt, a telefonnal gyenge fényviszonyok között, akár éjszaka is lehet fotózni, a minőségi képekről a kamerákban található kék IR filter gondoskodik. A gyártó a szelfik szerelmeseiről sem feledkezett meg: az Y7 Prime 8 MP-es előlapi kamerájához tartozó vaku fényereje több lépcsőben változtatható a környezeti fényviszonyoknak megfelelően, emellett pedig szórakoztató AR-funkciókat is kínál.  A felhasználók - a megfelelő frissítés telepítését követően - megváltoztathatják a kép hátterét, vagy mókás jelmezekbe is bújhatnak. 

A Huawei legújabb, EMUI 8.0-val támogatott készüléke a sorozat legnagyobb, 5,9 hüvelykes 2.5D HD+ kijelzőjét kapta. Az 1440x720 pixeles FullView képernyőn a felhasználó egyetlen mozdulattal több applikációt is megjeleníthet egyszerre. Az Y7 Prime-ban a biztonságért a beépített arcfelismerő és ujjlenyomat-olvasó funkció is gondoskodik, így a felhasználó maga döntheti el, melyik módot választja adatai védelmére. Az Y7 Prime tripla kártyafoglalattal érkezik, így a Duál Sim mellé akár 256GB MicroSD is helyezhető. A hosszú távú müködést 3000 mAh akkumulátor szavatolja. A készülék 3GB RAM + 32GB ROM változatban lesz elérhető.

 

Erőssége a hangja - Huawei Y6 2018

A Huawei Y6 2018 fenti társához képest kisebb, 5,7 hüvelykes HD+ (1440 x 720) FullView 18:9-es képarányú kijelzővel rendelkezik. A készülék ultramagas képernyő-test arányának és 2.5 D üvegének köszönhetően lenyűgöző vizuális élményt nyújt. A gyártó AR- és automatikus képjavító funkcióval is felszerelte az Y6-ot, emellett a készülék igazi erőssége a térhatású hangzása, amelyet a Huawei Histen technológiája biztosít. Az Y6 képes más telefonokhoz kapcsolódni és valós időben lejátszani ugyanazt a zeneszámot, illetve a népszerű karaoke alkalmazások használatakor is tökéletes hangzást nyújt.

Az Y6 számára a nagy teljesítmény igényű szórakoztató programok - akár egyidejű - futtatása sem jelent problémát. Az okos energiagazdálkodás funkció ugyanis úgy csoportosítja a 3000 mAh akkumulátor erőforrásait, hogy a készülék nem lassul le és a felhasználó játék közben is nyomon tudja követni az EMUI 8.0 rendszeren futó egyéb alkalmazások történéseit, amikről néma értesítéseket is kap.  A készülék kijelzője - az Y7 Prime-hoz hasonlóan – arcfelismeréssel is feloldható. 

 

A szelfik mestere - Huawei Y5 2018

A Huawei Y5 2018 a széria harmadik elemeként, négymagos processzorral és 5,45 hüvelykes 18:9 HD+ kijelzőjvel érkezik idén júniusban. A nagy kijelző-test aránynak köszönhetően az Y5 egy átlagos 16:9 méretű kijelzőhöz képest akár 12,5%-al több tartalmat képes megjeleníteni. A széria legkisebb tagja 5 MP-es előlapi kamerával és egy 8 MP-es hátlapi kamerával rendelkezik. Az előlapi szelfi kamera a tónusjavító vakunak köszönhetően automatikusan észleli az arc megvilágítását és a több lépésben állítható fényerő-szinteknek köszönhetően a felhasználó természetes hatású, kiváló minőségű fotókat készíthet. A Huawei Y5 hátlapi kamerája képes megőrizni a fényerő egyensúlyát anélkül, hogy a képek kiégnének, illetve sötét háttér beállítását is lehetővé teszi, hogy a fotón tökéletesen látható legyen minden részlet és megvilágítási szint.

A HUAWEI Y5 2018 3020 mAh-s akkumulátort kapott, amellyel a felhasználók akár 13 órán át nézhetnek folyamatosan videókat, vagy akár 62 órán át hallgathatják kedvenc zeneszámaikat*. A gyártó olyan felhasználóbarát szolgáltatásokkal is ellátta a sorozat legkisebb tagját, mint a három ujjal képernyőfotót készítő gyorsfelvétel üzemmód és az arcfelismerés, amivel a másodperc tört része alatt, biztonságosan használható a készülék.

 

A Huawei új Y sorozat az alábbi elérhetőséggel kerül a hazai szolgáltatók és kiskereskedelmi partnerek polcaira:

Javasolt bruttó fogyasztói árak:

  • Y7 Prime 2018: 62 999 HUF
  • Y6 2018: 48 999 HUF
  • Y5 2018: 42 999 HUF

Színek:

  • Y7 Prime 2018: Fekete, Kék
  • Y6 2018: Fekete, Kék, Arany
  • Y5 2018: Fekete, Kék

Elérhetőség:

  • Y7 Prime 2018: A kiskereskedelmi partnereknél fekete színben már elérhető, a további színválaszték még májusban érkezik az üzletekbe. A Telenornál júniustól lesz elérhető. 
  • Y6 2018: A kiskereskedelmi partnereknél és a Telekomnál már elérhető, a Telenorhoz várhatóan júniusban, a Vodafone-hoz pedig várhatóan az év harmadik negyedévében érkezik.
  • Y5 2018: A kiskereskedelmi partnereknél várhatóan júliustól, a Telenornál júniustól lesz elérhető, a Vodafone-hoz várhatóan az év harmadik negyedévében, a Telekomhoz pedig ősszel érkezik.

 

_________________

* A Huawei laboratóriumában végzett tesztek eredményei alapján; az akkumulátor tényleges élettartama különböző tényezőktől, például a hálózattól is függ.

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38