100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

forrás: Prím Online, 2018. május 22. 15:16

A HMD Global, a Nokia telefonok otthona bejelentette, hogy több befektető révén a finn startup újabb 100 millió dollárhoz jutott az üzleti tevékenység kiterjesztésére és a cég növekedésének finanszírozására a vállalat második évében. A befektetők közül kiemelkedik a genfi Ginko Ventures, ami az Alpha Ginko Ltd-n keresztül járult hozzá a vállalat finanszírozásához, illetve a DMJ Asia Investment Opportunity Limited és a Wonderful Stars Pte. Ltd., utóbbi a FIH Mobile Ltd. leányvállalata.

A legutóbbi finanszírozási körrel a HMD Global piaci értéke meghaladja az egymilliárd dollárt, amivel bekerült az elitligába, vagyis “unikornis” státuszba lépett (az unikornis kifejezést azokra a startup cégekre használják, melyek piaci értéke meghaladja az egymilliárd amerikai dollárt). A HMD Global stratégiai befektetéseket tervez a gyorsan növekvő üzleti tevékenységeivel kapcsolatban. 2018-ra a vállalat azt tervezi, hogy agresszíven terjeszkedik tovább a Nokia okostelefonokkal, megduplázza jelenlétét a stratégiailag fontos piacokon, miközben a vásárlók számára fontos területeken folytatja az innovációt.

 

„Izgatottak vagyunk, hogy ezek a befektetők is csatlakoznak hozzánk és a Nokia telefonok történetének következő fejezetéhez. A célunk, hogy kiváló okostelefonokat szállítsunk, melyek igazi örömet okoznak a rajongóinknak, miközben hűek maradunk finn gyökereinkhez és ahhoz az egyéniséghez, amit a Nokia brand mindig is jelentett. Eltökéltek vagyunk, hogy a globálisan vezető okostelefongyártók közé kerüljünk, az eddigi sikereink pedig bizakodásra adnak okot, hogy folytatni tudjuk a tervszerű növekedést 2018-ban és utána is” – mondta Florian Seiche, a HMD Global vezérigazgatója.

 

A 2016 december elsején indult vállalat az első évben több mint 70 millió Nokia telefont értékesített, tevékenységét több mint 80 országra kiterjesztve és készülékaktiválásokat 170 országból regisztrálva. Ma a Nokia telefonok több mint 250 000 üzletben kaphatók világszerte és több mint 600 közvetlen kereskedelmi partnerünk dolgozik elkötelezetten a Nokia telefonok új fejezetének sikeréért globálisan. A 2017-es pénzügyi évben a HMD Global teljes forgalma elérte az 1,8 milliárd eurót, míg az üzleti veszteség mindössze 65 millió euró volt.

 

Az új portfolió szenvedélyének, elkötelezettségének és lelkesedésének bizonyítéka az a reakció, amit a rajongókból váltottak ki az androidos Nokia okostelefonok világszerte. A HMD Global célja, hogy megragadja a fogyasztók következő generációjának szívét és elméjét. A Nokia készüléket vásárlók kétharmada harmincöt éven aluli, és ötből négy vásárló ajánlaná a Nokia okostelefonokat családjának és barátainak. 2017 januárja óta több mint 150 millió látogatást regisztráltunk a Nokia.com/phones oldalon.

 

Jean-Francois Baril, a Ginko Ventures vezérigazgatója és alapítója (a HMD testületi tagja) úgy fogalmazott: „Büszkék vagyunk, hogy részesei lehetünk a Nokia telefonok következő fejezetének, illetve a legutóbbi finanszírozási kör sikerének. Személy szerint régóta kötődöm a Nokia márkához, nekem ez az egész különösen izgalmas. A finnországi gyökereivel a HMD Global olyan agilis stratégiát követ, amely él a globális kapcsolataival és együttműködéseivel, hogy biztosítsa ezt az elképesztő növekedést, amit produkál.” 

 

A 2017-es MWC óta a finn startup 16 új eszközt mutatott be és globális együttműködéseket kötött az iparág nagyjaival (például a Google és a ZEISS), illetve hosszútávú stratégiai kapcsolatot alakított ki a Nokiával és a FIH Mobile Limiteddel. A 2018-as MWC-n a HMD Global bejelentette, hogy vezető partnere lett a Google legfontosabb androidos programjának, az Android One-nak, ami azt jelenti, hogy a komplett portfólió az Android One család tagjává válik. 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14