A Cisco új email biztonsági és végpontvédelmi megoldásokat mutatott be

forrás: Prím Online, 2018. április 28. 08:42

A végponti védelmet szolgáló Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints új funkciói és az Agari szolgáltatásaival kiegészülő Email Security megoldások bemutatása mellett a Cisco bejelentette, hogy kibővíti együttműködését a ConnectWise-zal. 

AMP védelem a végpontoknak

Szinte minden biztonsági megoldás képes a kártevők 99 százalékának blokkolására. De mi történik a fennmaradó egy százalékkal, amely elkerüli a felderítést? A Cisco Advanced Malware Protection (AMP) for Endpoints egy felhő alapú végpontvédelmi megoldás, amely ennek a fennmaradó 1 százaléknak a kiszűrésében segít. Az AMP for Endpoints legfontosabb új funkciói:

  • Fejlett észlelési és védelmi funkciók a fenyegetések megállítására, beleértve a zsarolóvírusokat és a kriptobányász programokat – A Cisco megoldása akkor is védelmet nyújt a felhasználóknak, ha azok nem kapcsolódnak a hálózatra. Az új AMP for Endpoints védelmet kínál a fájl nélküli támadások ellen is, illetve megakadályozza a zsarolóvírusok lefutását.
    – A Cisco biztonsági kutatói elemezték a zsarolóvírusok variánsait, hogy azonosítsák a titkosításhoz használt tipikus technikákat. Ennek eredménye egy új motor, amely folyamatosan védelmet nyújt a zsarolóvírusok titkosítása és terjedése ellen.
    – A fájl nélküli rosszindulatú programokat nehéz felismerni, ezért is népszerűek a kiberbűnözők körében. Az AMP-ba integrált új védelmi mechanizmus további beállítások nélkül is feltartóztatja a támadásokat, még akkor is, ha a felhasználók nem kapcsolódnak a hálózatra. 
  • Fenyegetésvizsgálat a Cisco Visibility megoldással - A végponti védelem menedzsmentjébe épített felhőalkalmazás egyszerűsíti és gyorsítja a biztonsági vizsgálatok lefutását, így az elemzők sokkal gyorsabban analizálhatják az incidenseket. A megoldás normalizálja a biztonsági eseményeket, illetve grafikus formában is megmutatja a fenyegetések terjedését a végpontoktól a hálózatok vagy a felhő irányába.
    – A Cisco Visibility összegzi a Cisco Talos, a külső partnerek, illetve a szervezet saját biztonsági infrastruktúrája felől érkező adatokat és így jelentősen rövidíti az az incidensek felderítéséhez és a helyreállításhoz szükséges időt.
    – A Cisco Visibility révén egyszerűbbé válik a különféle platformok közötti váltás. Néhány egyszerű kattintással a felhasználó betekinthet a Talos, a Cisco Umbrella Investigate, a Threat Grid, az AMP és más források adataiba.

 

Email Security – új szolgáltatások

Az üzleti kommunikációban továbbra is az email a legfontosabb csatorna, amely azonban kiberbiztonsági kockázatoknak is erősen ki van téve. A kéretlen üzenetek jelenleg is a kiberbűnözők létfontosságú eszközei ahhoz, hogy célba juttassák kódjaikat. A szervezeteknek meg kell védeniük saját hálózataikat a visszaélésektől, ahogy a felhasználókat is az adathalász- vagy más veszélyes üzenetektől.

 

Ennek érdekében a Cisco új szolgáltatásokkal bővíti Email Security megoldásait, amelynek része az Agarival kötött OEM megállapodás is. A Cisco email biztonsági szolgáltatásainak legfontosabb újdonságai:

  • Cisco Domain Protection – Automatizálja az emailek hitelesítési folyamatát, hogy megelőzze az adathalász támadásokat, védelmet nyújtson a csalások ellen, valamint a gyanús levelek elemzésével és a küldő fiók elleni lépésekkel segíti a vállalati szabályoknak megfelelő működést. Ez a szolgáltatás domain alapú üzenet hitelesítést, jelentést és megfelelést (Domain-Based Message Authentication, Reporting, and Conformance - DMARC) alkalmaz, ami egy olyan email hitelesítési szabvány, amely valós időben küld jelentést a domain felhasználóinak a nem megfelelő levelekről.
  • Cisco Advanced Phishing Protection – Kifinomult gépi tanulási kapacitást biztosít a Cisco Email Security megoldásához, amelynek révén blokkolhatók a hamis azonosítókat használó támadások. A megoldás a helyi és globális telemetria adatok, valamint az elemzés és a modellezés révén igazolhatja a levélküldő személyazonosságát és hitelességét.

 

Biztonság menedzselt szolgáltatások révén

Annak érdekében, hogy a vállalkozások kihasználhassák az új biztonsági megoldások előnyeit, a Cisco kibővíti együttműködését a ConnectWise-zal is. Ennek révén a menedzselt szolgáltatásokat nyújtó vállalkozások (MSP) portfolióik részeként kínálhatják a Cisco Security megoldásait. A kibővített együttműködés keretében elérhetővé válik az új ConnectWise Advanced Security Dashboard, egy felhő alapú kezelőplatform, amelyet integráltak a ConnectWise Manage üzleti menedzsment megoldásba, és kiegészíti a ConnectWise Unite with Cisco platformot. Az új ConnectWise Advanced Security Dashboard segítségével a szolgáltatók a Cisco AMP for Endpoints, a Cisco Umbrella, a Cisco Stealthwatch Cloud, a Cisco Adaptive Security Appliances, a Cisco Next-Generation Firewall megoldásokat, illetve a Cisco Meraki MX eszközöket menedzselt biztonsági szolgáltatások formájában nyújthatják ügyfeleiknek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Indul az emberszabású robotok sorozatgyártása

Már jövőre megindulhat az első ipari célú humanoid robotok sorozatgyártása. Ezekkel az eszközökkel a manuális tevékenységek több mint fele automatizálható. Az emberszabású robotok bevezető ára 80.000 euró körül várható, de így is nagyjából másfél év alatt megtérül egy ilyen beruházás – mutatta ki tanulmányában a stuttgarti központú Horváth csoport, amelynek magyarországi tagja az IFUA Horváth.

2024. május 21. 13:02

KPMG: Az energiaipar sem ússza meg a genAI bevezetését

Óvatosak a generatív mesterséges intelligencia bevezetése kapcsán az energiaipari vezetők. A KPMG Global Energy CEO Outlook legutóbbi kutatása szerint a vezérigazgatók a jelenlegi ingatag geopolitikai és politikai helyzetben is bizakodóak a növekedési kilátásokat illetően, a befektetések terén pedig legfőbb prioritásuk a generatív mesterséges intelligencia. Lelkesedésüket mérséklik azonban az etikai problémák és a kiberbiztonsági kockázatok. A kutatásból az is kiderül, hogy a vezérigazgatók az ESG-t ma már az üzleti siker egyik alapjának tartják.

2024. május 21. 11:28

A műanyaghulladékot a felére csökkentették az ABB finnországi gyárában

A hulladékok újrahasznosítására irányuló innovatív eljárások bevezetésével az ABB finnországi Porvoóban találha-tó gyártóüzeme 50 százalékkal csökkentette a vegyes műanyaghulladék mennyiségét, és 2023-ban közel 20 száza-lékkal javította az újrahasznosítás arányát. Az újrahasznosítási erőfeszítések fontos lépést jelentenek a Föld erőfor-rásainak megőrzése és az ügyfelek fenntarthatósági kötelezettségvállalásainak támogatása felé; ezen erőfeszítések 2024-ben 16 égerfa átlagos súlyának megfelelő mennyiségű polipropilént takarítanak meg.

2024. május 21. 09:54

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Utazási konferencia az Angyalok városában

XX. E-KERESKEDELMI KONFERENCIA BY SAMEDAY

2024. május 17. 14:47

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59