A Fujitsu IoT-infrastruktúra megoldása az ingatlankezelőknek is jól jön

forrás: Prím Online, 2018. március 21. 11:09

Svédország legnagyobb ingatlankezelő vállalatainak egyike, az Akademiska Hus, a Fujitsut bízta meg felhőalapú IoT-infrastruktúra megoldása fejlesztésével. A megoldással a cég digitalizálja irodai környezete működését, ösztönzi a további növekedést, és mérsékli ügyfelei energiaköltségeit. Az ingatlanfejlesztő Csoport a Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation jól skálázható IT-architektúráját fogja bevezetni, amely a VMWare integrált hibridfelhő-platformjának rugalmasságával és skálázhatóságával ötvözi a Fujitsu PRIMERGY szerverek nagy teljesítményét és energiahatékonyságát.

Felismerve, hogy gyors ütemű fejlődése során „kinőtte” korábbi IT-képességeit, az Akademiska Hus úgy döntött, hogy IT-infrastruktúrája frissítésével ösztönzi a további bővülést, hozza létre a dolgozói rugalmas munkavégzéséhez szükséges modern, tevékenységalapú munkakörnyezetet, és biztosítja számukra a vállalati rendszerek távoli helyszínekről való elérését. Intelligens rendszereket fognak bevezetni a szobafoglalások, valamint az irodai rendszerek (világítás, szellőzés) kezelésére, amelyekben beágyazott érzékelők jelzik majd azonnal a műszaki hibákat, és küldik el automatikusan a karbantartási kéréseket. Ezek a funkciók költségmegtakarítást tesznek lehetővé. Az ingatlankezelő csoport új bevétel szerzésére is törekszik az ingatlanportfólió energiahatékonysági adatainak bányászata és hasznosítása révén: erre támaszkodva kereskedelmi forgalomba hozható, energiatakarékos megoldásokat szeretne fejleszteni.  

 

A Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation szoftveresen vezérelt adatközpontot (SDDC-t) hoz létre horizontálisan bővíthető (scale-out) IT-architektúrával és hibrid IT-képességgel. A Fujitsu PRIMERGY szerverhardvereit és a VMWare új Cloud Foundation platformját tartalmazó adatközpont egyszerűsíti a szoftveralapú számítási, hálózati, adattárolási és alkalmazásszolgáltatások felügyeletét és nyújtását a hibridfelhő-környezetekben a jövőbeni növekedés támogatásához. Az igények növekedéséhez igazodó egyszerű tárkapacitás-bővítés lehetőségének köszönhetően a megoldás népszerű az ügyfelek körében. 

 

Az Akademiska Husnál most zajlik a rendszer bevezetése. Az ingatlankezelő csoport a jövőben így a nyilvános felhő, a privát felhő és a helyben telepített infrastruktúra legköltséghatékonyabb kombinációjával dolgozhat. Az Akademiska Hus megoldásának hardver- és szoftvereszközeit a Fujitsu augsburgi intelligens gyárában előintegrálták, ami gyorsította a szállítást és lerövidítette az éles környezet kiépítéséhez szükséges időt.

 

 

„A sikeres digitális átalakuláshoz új technológiák bevezetésére van szükség. Az Akademiska Husnál az IoT-adatok kiaknázásában látjuk a legnagyobb üzleti lehetőséget. Az energiafelhasználás optimalizálása régóta prioritás számunkra, de ahhoz, hogy előbbre tudjunk lépni ezen a területen, infrastruktúránk fejlesztésére volt szükség. A hardver- illetve a szoftverfejlesztés szakértői, a Fujitsu és a VMWare kombinált szakértelmét figyelembe véve logikus lépés volt a Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation bevezetése. Így a jövőben mintegy 1,3 milliárd adatgyűjtési pont valós idejű információihoz férünk majd hozzá. Napi működésünk hatékonyságának növelésén túl az új architektúra azt a rugalmasságot és skálázhatóságot is biztosítja számunkra, amire szükségünk van az új értéknövelt szolgáltatások jövőbeni nyújtásához” – nyilatkozta Per Brantsing Karlsson, az Akademiska Hus informatikai vezérigazgató-helyettese. 

 

Az Akademiska Hus szeretne új üzleti lehetőségekhez jutni azáltal, hogy nyílt API-kon keresztül külső feleknek is hozzáférést biztosít a valós idejű adatokhoz. Az ügyfelek, energiahatóságok és kutatók így minőségbiztosított valós idejű adatokhoz jutnak, amelyek egyben az ingatlankezelő csoport számára is új szolgáltatások kifejlesztését teszik lehetővé (pl. az energiafelhasználás optimalizálása terén). Az Akademiska Hus szorosan együttműködik az e területen több projekten is dolgozó götheborgi Chalmers Műszaki Egyetemmel. 

 

„Az Akademiska Hus kiváló példa az olyan vállalatra, amely a transzformatív jellegű, stratégiai előnyök kiaknázásának lehetőségét látja a növekedésben. A növekedést kiszolgáló SDDC-infrastruktúrával alkalmazkodókészségét is javítja, az IoT által generált nagyobb adatvolumenből pedig újabb lehetőségekhez jut. Érezhető, hogy egyre több ügyfél választ integrált rendszereket az új infrastruktúra lehető leggyorsabb és legkockázatmentesebb kiépítéséhez. A jövőben e trend folytatódására számítunk” – mutatott rá Karin Schreil, a Fujitsu Svédország vezérigazgatója.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05