A Rakuten és a Techstars közösen segítik a startupokat

forrás: Prím Online, 2018. március 19. 16:54

A Rakuten bejelentette, hogy accelerator programot indít ambiciózus startupok számára legújabb projektje keretében, amelynek célja a webfejlesztő közösségekkel szoros, mindkét fél számára előnyös kapcsolatrendszer kiépítése.

A Rakuten Accelerator program keretében olyan vállalkozók jelentkezését várják, akik vállalkozásuk korai szakaszában vannak, és fejlesztési tevékenységük fókuszában a globális üzenetküldő platformok állnak. A program a kelet-közép-európai régió startupjai számára egyedi lehetőséget nyújt, annál is inkább, mivel a Rakuten az utóbbi időkben kiemelkedően aktív a térségben. 

 

A Rakuten Viber a Rakuten Csoport tagja, több mint egymilliárd felhasználójával a világ egyik legismertebb üzenetküldő alkalmazása, Kelet-Közép-Európában pedig a legnépszerűbb. A vállalat emellett az FC Barcelona, a Golden State Warriors amerikai kosárlabdacsapat, és az NBA, az amerikai kosárlabda szövetség hivatalos kommunikációs partnere. 

 

A Rakuten szolgáltatások rendszerét üzemelteti az e-kereskedelem, értékpapírok, bank, biztosítás, bankkártyás fizetés, szabadidő és média területein. A program mentorai elérhetők lesznek a kiválasztott startupok számára a Rakuten vállalatcsoport minden részéről, beleérve a Vibert is, és tanácsaikkal segítik a legambiciózusabbakat, hogy innovációjukat sikerre vigyék.

 

A program megvalósítása során a Rakuten a coloradói Techstars-szal működik együtt. A világszerte accelerator programjairól ismert vállalat eddig több mint 1200 startuppal dolgozott, amelyek 90 százaléka ma is aktívan működik vagy már felvásárolták. A Rakuten és a Techstars olyan korai szakaszban lévő vállalkozókkal dolgozik majd együtt, akik élen járnak a közösségi média technológiájában, különös tekintettel a Viberre. A mentorálásra fókuszáló accelerator program célja az üzenetküldő platformok használatának forradalmasítása az üzleti szféra és a fogyasztók számára.

 

 

A Rakuten három hónapot felölelő, mentorálásra fókuszáló accelerator programjának a vállalat ázsiai regionális központja, Szingapúr ad majd otthont. Ennek keretein belül a következő területeket vizsgálják:

  • Mesterséges intelligencia (AI), chatbotok
  • Chatalapú kereskedelem
  • Mobiltárca és kriptovaluta
  • Advanced szolgáltatások
  • VR és AR megoldások
  • Hangfelismerés
  • Képfelismerés
  • Fordítás
  • Zenei- és sport tartalmak
  • Hangirányítású okosotthon megoldások
  • Szervezetbe integrált kommunikáció

 

„Nagy öröm számunkra a lehetőség, hogy megoszthatjuk üzleti és technológiai szakértelmünket a jövő meghatározó innovátoraival” – mondta Hiroshi Takasawa, a Rakuten Capital elnöke és a Rakuten Asia vezérigazgatója. „A tehetséges startupok felkarolása területén méltó hírnevet szerzett Techstars-szal együtt várjuk az ígéretes csapatokat a programba. Biztos vagyok benne, hogy a szakmai támogatás mellett tanulni is fogunk tőlük.”

 

A jelentkezés a Rakuten Accelerator programba már elindult. A pályázók közül 10 startupot választanak ki, amelyek tagjai meghívást nyernek a 2018 júliusától kezdődő három hónapos intenzív programra, Szingapúrba. A képzést egy Demo Day zárja, ahol a résztvevő startupok többszáz, a világ minden tájáról összegyűlt befektető előtt mutathatják be tevékenységüket. A programra való jelentkezés határideje 2018. április 8.

 

„A Rakuten üzleti filozófiájának központi eleme, hogy az innovációk segítésével és a vállalkozói szellem ösztönzésével értéket teremtsünk, és ezzel hozzájáruljunk a társadalmi fejlődéshez” - fogalmazott Takasawa. „Optimista vagyok a tekintetben, hogy accelerator programunk segítségével tovább erősítjük a Rakuten globális ökoszisztémáját és előmozdítjuk az innovációs kultúra fejlődését Ázsiában és szerte a világon.”

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jön az év legnagyobb innovációs és startup fesztiválja

A 2015-ben indult Startup Safari Budapest hazánk egyik legnagyobb startup konferenciájaként idén ismét megnyitja kapuit, június 11-én 12 helyszínen közel 100 előadással és interaktív programmal várja az érdeklődőket, melynek során számos hazai szakember mellett nemzetközi előadókkal élőben is lehet majd találkozni és kérdezni tőlük. Nemcsak üzleti, hanem mélyebb technológiai és innovációs témákkal foglalkozik az esemény, angol és magyar nyelven egyaránt.

2024. május 16. 19:47

Teljes mértékben napenergiával működtethető a Lenovo üllői gyárának innovációs központja

Új, a nagy teljesítményű számítástechnikai (HPC) innovációkat ellátó napelemeket telepített a Lenovo üllői gyártóüzeme. A vállalat 2023 októberében átadott létesítményében működő globális innovációs központja ezáltal azt is biztosítja, hogy az ügyfelek 100%-ban napenergiával tesztelhessék a HPC-munkaterhelést.

2024. május 16. 14:43

Így működnek majd a távfelügyelt boltok

A közelmúltban jelentették be, hogy rövidesen Magyarországon is elindulnak az első úgynevezett „hibrid” boltok, melyek nappal a ma ismert formában, a megszokott nyitvatartási időn kívül pedig személyzet nélküli üzemmódban várják a vásárlókat. A lehetőség technikai feltételeiről, illetve a használatának módjáról a megoldást fejlesztő Laurel Kft. május 15-i retailkonferenciáján közöltek részleteket.

2024. május 16. 13:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38