Új, Android operációs rendszert futtató okostelefonok a Nokiától

forrás: Prím Online, 2017. február 27. 15:21

Az HMD Global bemutatta a Nokia okostelefonok új generációját, amely az egész készülékcsaládra jellemző új dizájnt, kiemelkedő minőséget és magasfokú felhasználói élményt kínál. 

A régóta várt, globális termékportfólióban három új okostelefon található: a nagy teljesítménnyel, masszív és prémium kialakítással, valamint magával ragadó szórakozási funkciókkal rendelkező, új Nokia 6, a kézbe tökéletesen illeszkedő, elegáns Nokia 5, és a Nokia 3, amely kedvező áron kiemelkedő minőséget nyújt. Az új Nokia okostelefonok mindegyike Android Nougat rendszert futtat és naprakész, egyszerű és biztonságos használatot garantál, valamint elérhetővé válik a készülékeken a Google Asszisztens. Egy modern klasszikus, a legendás Nokia 3310 újjászületve, dizájnját tekintve egy korszerű változtatással kiegészülve tér vissza. 

 

A most bejelentett termékcsalád azt a szemléletet tükrözi, amely szerint nem csak a felsőkategóriás készülékek esetében kell hozzáférést biztosítani a kiváló minőségű megoldásokhoz, hanem minden fogyasztó számára elérhetővé kell tenni azokat.  A gondos kialakítás mellett, amely a hangsúlyt arra helyezi, hogy minden szinten tovább fejlessze az okostelefon élményt, a műszaki alkatrészeket nagy odafigyeléssel tervezték és integrálták a telefonok kialakításakor, hogy a felhasználók a mindennapi életben a lehető legjobban kihasználhassák a készülékek előnyeit. A Nokia telefonok fémjelezte minőségen, egyszerűségen és megbízhatóságon alapuló örökségből merítve, a termékcsalád a rajongók új generációjának készült.

 

A teljes Android rendszer biztosításával a felhasználók egy egyszerű, letisztult és megbízható élményt kapnak. A legújabb Google szolgáltatásokkal csakúgy, mint a havi biztonsági frissítésekkel, a Nokia okostelefonok naprakészek, biztonságosak és megbízhatóság jellemzi őket. Az új Nokia készülékek a Google legújabb megoldásával, a Google Asszisztenssel is rendelkeznek, ami tovább növeli az Android felhasználói élményt. Együttműködésünknek köszönhetően a Google Asszisztens integrált, ami lehetővé teszi az egyszerű párbeszédet vele a Nokia okostelefonokon.

 

Emellett a világhírű játék, a Snake ismét megdobogtatja majd az emberek szívét, hiszen egy új verziója a Messengerben lesz elérhető a Facebook Instant Games keresztplatform megoldás részeként. Az új, ingyenes Snake-et úgy fejlesztették ki, hogy akár a baráti társaságokkal együtt is lehessen játszani, így még többen lelik majd örömüket benne, mint korábban.

 

A Mobile World Congress előtt bejelentett új, Android operációs rendszert futtató Nokia okostelefonok a következők:

Nokia 6 világszerte – a szakértelmet és a jellegzetes dizájnt a magával ragadó hangzással és az élénk, színes, 5.5” méretű full HD kijelzővel ötvöző Nokia 6 valódi prémium okostelefon élményt nyújt. A Nokia 6 unibody készülékházát egy darab, 6000-es sorozatú alumíniumból alakították ki. Az intelligens audio erősítővel és a két hangszóróval a felhasználók megtapasztalhatják a mélyebb basszus és a páratlan tisztaságú hangzás élményét, amihez a Dolby Atmos technológia is hozzájárul. Az új modellek négy színárnyalatban – ezüst, acélkék, vörösréz színekben, valamint matt feketében – lesznek kaphatóak, kiskereskedelmi áruk várhatóan 229 euro lesz.

 

 

Nokia 6 Arte Black Limited Edition – a Nokia 6 termékportfólió bejelentése alkalmából mutatták be a Nokia 6 Arte Black Limited Edition készüléket. A 64GB belső memóriának és a 4GB RAM-nak köszönhetően ez a különleges modell a Nokia 6 készülékcsalád legjobb tulajdonságait egyesíti egy lenyűgöző, magasfényű fekete kiszerelésben. Kiskereskedelmi ára várhatóan 299 euro lesz. 

 

 

Nokia 5 – egy vékony és kompakt okostelefon, amely tökéletesen illik a kézbe. A Nokia 5  egy darabból álló, 6000-es sorozatú alumíniumból precízen kialakított készülékháza nagyszerűen illeszkedik az igényesen megformált Corning Gorilla Glass laminált, 5.2” méretű IPS HD kijelzőjéhez. A Qualcomm Snapdragon 430 mobil platformmal és a Qualcomm Adreno 505 grafikus vezérlővel rendelkező Nokia 5 a részletekre is kiterjedő, megbízható működést és felsőkategóriás készülékekre jellemző minőséget garantál minden felhasználónak. A készülék négy színárnyalatban – ezüst, acélkék és vörösréz színben, valamint matt feketében – lesz elérhető, várhatóan 189 eurós kiskereskedelmi áron.

 

 

Nokia 3 – egy lenyűgöző, új okostelefon, amely kiemelkedő élményt és valódi értéket kínál. Az egy darabból álló alumíniumból igényesen megmunkált készülékházzal, a finoman formázott Corning Gorilla Glass laminált, 5” méretű kijelzővel és a tökéletesen illeszkedő 8MP-es, széles rekesznyílású kamerákkal (előlapi és hátlapi) a Nokia 3 valódi prémium minőségű okostelefon élményt nyújt kompakt és elegáns formában. A készülék négy színárnyalatban – ezüstfehér, acélkék és rézfehér színekben, valamint matt feketében – lesz elérhető világszerte, várhatóan 139 eurós kiskereskedelmi áron. 

 

 

További bejelentések:

Nokia 3310 – egy modern klasszikus újjászületése. Vékony, könnyű és hihetetlenül tartós. A valaha volt egyik legkeresettebb mobiltelefon, a Nokia 3310 egy újszerű csavarral kerül ismét piacra. A készülék 22 órás beszélgetési idővel és akár egy hónapos készenléti idővel büszkélkedik. A Nokia 3310 mobiltelefont friss, színes, korszerű dizájnja teszi újra vonzóvá. A telefon négy jellegzetes színben – fényes élénkpiros és sárga, valamint matt sötétkék és szürke – lesz elérhető. A Nokia 3310 kiskereskedelmi ára világszerte várhatóan 49 euró lesz. 

 

 

Tartozékok – a Nokia tartozékok kínálatát is bemutatták, amely hűen követi az ikonikus dizájn-filozófiát. A Nokia tartozékportfólió számos fejhallgatót, hordozható és Bluetooth hangszórót, autós töltőt, telefontokokat és kijelzővédőket tartalmaz. 

 

Arto Nummela, az HMD Global vezérigazgatója elmondta:

,,A Nokia évtizedek óta a leginkább felismerhető, ikonikus telefon márkák közé tartozik világszerte. A rövid idő alatt, mióta az HMD piacra lépett, hihetetlen arányú pozitív fogadtatásban volt részünk. Ez is mutatja, hogy velünk együtt mindenki izgatott a következő, új fejezet miatt. A mai fogyasztók igényesebbek, ízlésük kifinomultabb, mint valaha és számunkra mindig ők az elsők. Célunk volt a világ legjobb gyártóival, operációs rendszereivel és technológiai partnereivel dolgozni, erőfeszítéseink pedig lehetővé tették, hogy büszkén bejelenthessük első globális okostelefon-kínálatunkat a Nokia szellemében, és így mindenkinek kimagasló felhasználói élményt biztosíthatunk.”

 

Florian Seiche, az HDM Global elnöke hozzátette:

,,A stratégiai együttműködések elengedhetetlenek a sikerhez, a termékek és a gyártás szempontjából egyaránt. Elkötelezettek vagyunk a megfelelő, piaci szintű partneri viszonyok kialakítása iránt, azért hogy elérhessük és kiszolgálhassuk felhasználóinkat.  A bátorítás, a támogatás és az érdeklődés a mobilszolgáltatók és a kiskereskedők részéről világszerte érzékelhető. Óriási izgalom és várakozás előzte meg az első globálisan elérhető okostelefon családunk bejelentését és örömmel kínálunk lehetőséget a felhasználóknak, hogy kíváncsiságukat az új készüléksorozat iránt a nokia.com/phones weboldalon kielégíthessék.”

 

Juho Sarvikas, az HMD Global vezető termékigazgatója szerint:

„A Nokia telefonok valódi érzelmeket generálnak; az emberek a kifinomult dizájn és a készülékek tudása mellett tartós minőségükről ismerik őket, amelyekre mindig számíthatnak. Új termékkínálatunk egyesíti a klasszikus Nokia tulajdonságokat a legkiválóbb Android teljesítménnyel és a szakértelem új szintjével. Egyszerűen nem tudtunk ellenállni a Nokia 3310 telefonnak. Szerettük volna megjutalmazni a hűséges Nokia rajongókat és célunk volt megmutatni, hogy a gazdag örökség, az innováció és a modern dizájn kéz a kézben járnak. Biztosak vagyunk abban, hogy az új készülékekkel ezt a tiszta Nokia élményt nyújtjuk.”

„Hiszünk benne, hogy mindenki megérdemli a prémium minőséget és a részletekig kidolgozott megoldásokat, ami általában csak a felsőkategóriás készülékekre jellemző. Az új Nokia okostelefonokkal a technológia demokratizálására törekszünk és arra, hogy ezt az élményt mindenki számára elérhetővé tegyük.”

 

Pekka Rantala, az HMD marketingigazgatója hangsúlyozta: 

„Manapság a fogyasztók a márkákkal való közvetlen kapcsolatot és bizalmat keresik. A Nokia márka közel 150 éves hiteles örökségével, különleges élményt kínál, amit büszkén mutatunk be a rajongók új generációjának. Az új, Android operációs rendszert futtató Nokia okostelefon-portfóliónk az ikonikus Nokia 3310 visszatérésével bizonyítéka ambíciónknak és tiszteletünknek a valódi Nokia tulajdonságok iránt.”

 

Brad Rodrigues, a Nokia Technologies ideiglenes elnöke kiemelte:

„Figyelemre méltó, amit az HMD létrehozott. Izgatottan várjuk a Nokia márkára jellemző színvonalú okostelefon-család megjelenését. Hiszünk benne, hogy a masszív kialakítás és a minőség világszerte tetszeni fog a Nokia rajongóknak, és hogy a Nokia 3310 visszatérése is mosolyt csal majd az arcunkra!”

 

Enrico Salvatori, a Qualcomm EMEA régiós alelnöke és elnöke úgy fogalmazott 

„Örömmel működtünk együtt az HMD-vel a Nokia 5 és Nokia 6 megalkotásán és várjuk a közös munkát a további készülékek esetében is. A Nokia márka gazdag örökséggel bír az előremutató mobil technológia terén, amit az új Nokia okostelefonokban is tetten érhetünk. Mindkét modell a Qualcomm Snapdragon 430 mobil platformot használja, ami gazdag okostelefon funkciókat biztosít: integrált X6 LTE támogatást, élvonalbeli kamera technológiát kettős képfeldolgozó processzorral, újgenerációs Qualcomm Adreno 505 GPU-t. Mindez azt jelenti, hogy a Snapdragon 430 támogatja a gyors fel- és letöltéseket, a lenyűgöző grafika és fotók megjelenítését az akkumulátor kímélése mellett.”

 

A Nokia okostelefonok és mobiltelefonok a Mobile World Congress kiállításon is megtekinthetők a Nokia standnál, az HMD részlegénél (Hall 3, stand 3A). Várhatóan 2017 második negyedévében derül ki, hogy a készülékek mikor lesznek elérhetők. 

Mobiltelefon-készülék ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hozzuk ki a legtöbbet okostelefonunk hangzásából!

A hétköznapok elengedhetetlen részeként okostelefonunk egy kifejezetten kényelmes eszköz, amit számos dologra használhatunk. Akár csak telefonálunk, akár filmet vagy sorozatot nézünk, esetleg megbeszélésen veszünk részt vagy zenét hallgatunk, fontos, hogy a legjobb minőségű hangot kapjuk. A HONOR friss tippei ebben segítenek. 

2024. május 15. 16:10

A HUAWEI Pura 70 Ultra a DXOMARK történetének legmagasabb pontszámmal rendelkező kamerás okostelefonja

A HUAWEI Pura 70 Ultra lett a legjobb okostelefon-fényképező a DXOMARK független tesztlabor szerint.  A Huawei nemrégiben mutatta be legújabb zászlóshajó-készülékét, amely rögtön átvette a vezetést a szaklabor okostelefon-kamera rangsorában. A Pura 70 Ultra hátlapján egy 50 megapixeles Ultra Lighting főkamera kapott helyet változtatható rekeszértékkel és optikai képstabilizátorral, továbbá egy 40 megapixeles ultraszéles látószögű kamera és egy 50 megapixeles Ultra Lighting makró telefotó-kamera, elöl pedig egy 13 megapixeles szelfikamera.

2024. május 15. 11:30

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Az IKEA Kreativ megérkezett Magyarországra

2024. május 15. 17:52

Továbbra is Christian Klein az SAP első embere

2024. május 7. 13:17

Magyar siker: Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

2024. május 3. 19:59

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38