Robotikába invesztál a Xerox is

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 26. 07:17

Napjaink infokommunikációs fejlődésének egyik sarokkövét jelentik a robotikát érintő innovációk. Ezalatt azonban korántsem azt kell érteni, hogy az érdekeltek életnagyságú robotok gyártásába fogtak volna bele. Sokkal inkább az olyan intelligens, szoftver-vezérelt eszközök fejlesztése zajlik gőzerővel, amelyek egyre több szektorban képesek automatizálni a munkafolyamatokat.

A neves tanácsadó cég, a McKinsey legutóbbi globális előrejelzése szerint a robotikának köszönhetően 2025-re akár 40-50 százalékkal is emelkedhet a vállalatok produktivitása, miután a tanulásra képes gépeket olyan képességekkel vértezik fel (pld: beszédértés), amelyek révén alkalmasakká válnak a felmerülő problémák, feladatok azonnali értékelésére, illetve megoldására.

 

A Xerox is jelentős beruházásokat hajt végre ezen a területen. Robotizált folyamatmenedzsment megoldásaikkal arra törekszenek, hogy a felhasználók egyszerűbbé, gyorsabbá és eredményesebbé tehessék az üzleti folyamataikat. 

 

A Xerox Automated Intelligence szoftver többek között az adatfeldolgozás automatizálásában képes segítséget nyújtani. Ezt arra programozták, hogy a különböző forrásokból (többek közt email, táblázatok) érkező információk alapján folyamatosan frissítse, rendszerezze az adatbázisokat. Továbbá alkalmas arra, hogy az adatokat összegyűjtse és megfelelő csatornákon, alkalmazásokon keresztül eljutassa azokhoz, akik ezekből dolgoznak, többek között ügyfélszolgálatokon, vagy pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó szervezeteknél.

 

 

A Xerox Case Management szoftver szintén arra helyezi a hangsúlyt, hogy azonnali információs támogatást nyújtson a felhasználóknak. Például a beérkező ügyfélkérés témája alapján azonnal elindítja a keresést az adatbázisban és összeszedi azokat az információkat, amelyek a kérdés kapcsán relevánsak. Minden összegyűjtött információt azonnal továbbít az ügyfélszolgálati munkatárs számítógépének képernyőjére, aki ezek alapján, pillanatokon belül teljes körű felvilágosítást adhat az érdeklődőnek. 

 

 

A Xerox szoftveres megoldásai széles körben alkalmazhatóak a legváltozatosabb területeken. A tömegközlekedési tájékoztatásban éppúgy, mint az komplex folyamatokból álló egészségügyi szektorban, vagy a precíz pénzügyi adminisztrációt megkövetelő iparágakban.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05