Jegymentesíti a tömegközlekedést a Xerox

forrás: Prím Online, 2016. június 17. 07:21

Kilenc hónapos tesztidőszak után a Xerox elindítja a jegymentes utazást lehetővé tévő biztonságos, új generációs mobilfizetéses szolgáltatását Franciaországban, ahol ezzel a megoldással a jövőben a vonatok, a buszok, a villamosok, és a telekocsik is használhatóak lesznek.

A franciaországi Valence-ben elinduló, a tömegközlekedést gördülékenyebbé tevő mobil fizetési rendszer működése a Xerox által biztosított és a járműveken elhelyezett NFC-szabványú (Near Field Communication) leolvasó berendezésen, illetve a Xerox saját okostelefonos alkalmazásán (Xerox Seampless) alapszik. Utóbbit kell az utazóknak az NFC-képes okostelefonjukra letölteniük. Ennek megfelelően a jegykezelés egyszerű folyamattá válik. Az utasnak nincs más dolga, mint a készüléke kijelzőjét hozzáérinteni a leolvasóhoz és ezzel máris érvényesíti az utazási jogosultságát.  A rendszert úgy alkották meg, hogy az offline üzemmódban is működjön. Az elraktározott információkat a készülék akkor továbbítja az adatközpontba, amikor ismét online elérhetővé válik. Az applikáció ugyanakkor az eltárolt tranzakciókról az utazások összegzése után, a hónap végén automatikusan állítja ki és küldi a számlát a felhasználónak.

 

A megoldás független a SIM kártyáktól, illetve a szolgáltatóktól. Egyszerűen, gyorsan telepíthető, és minden garanciával rendelkezik, ami a biztonságos üzemeltetéséhez szükséges. A Xerox, mint szolgáltató a teljes szolgáltatást felügyeli. Elvégzi az adatvezérelt technológiai háttér kiépítését, integrációját, illetve ellátja a számlázással, vevőszolgálattal, és a partneri kapcsolattartással összefüggő feladatokat. 

 

A Xerox Seamless applikáció összekapcsolható a Xerox Mobility Companion megoldással. Ez utóbbi egy olyan alkalmazás, amellyel a felhasználók ajtótól-ajtóig megtervezhetik az utazásaikat a számukra legmegfelelőbb busz, vonat, bicikli, és telekocsi útvonalak összekombinálásával.

 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Közzétette első negyedéves pénzügyi jelentését az LG Electronics

Az LG Electronics Inc. (LG) 2024 első negyedévében 21,09 ezer milliárd dél-koreai von konszolidált árbevételt és 1,33 ezer milliárd von működési eredményt ért el. 

2024. április 30. 09:57

2023-ban is tovább növelte nyereségességét az OXO Technologies Holding Nyrt.

Megjelent az OXO Technologies Holding Nyrt. 2023. évi tőzsdei jelentése. A beszámoló a cégcsoport sikeres gazdálkodását, növekvő nyereségességét és kezelt vagyonának dinamikus bővülését mutatja. 

2024. április 29. 16:13

Az elsők között vezette be Magyarországon a Diagon az SAP felhő alapú megoldásait

Bár a rendszerszintű felhős megoldásokat sok cég még óvatosan kezeli, a labordiagnosztikai reagensek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Diagon Kft. az elsők között vágott bele Magyarországon a valódi, felhő alapú fejlesztésbe, és vezette be az SAP újgenerációs vállalati rendszerét, az SAP S/4HANA-t, melynek bevezetését a Kontron Hungary Kft. végezte. Az elavult, szétaprózódott rendszer egységesítése sztenderdizált folyamatokkal, költséghatékonyan valósulhatott meg adatvesztés nélkül.

2024. április 29. 14:41

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak 2024 legvonzóbb hazai munkaadói

2024. április 29. 11:38

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14