A Lufthansa partneri megállapodást kötött a Szilícium-völgyben

forrás: Prím Online, 2016. május 27. 15:43

A Lufthansa Csoportot a globális startup-közösséggel összekötő Lufthansa Innovációs Központ olyan innovatív üzleti modelleket keres, amelyek jelentősen javíthatják a jövő utazási élményét. A ‘Plug and Play’ vezető szilícium-völgyi inkubátorházzal és startup befektetővel létrehozott kapcsolat révén a szervezet most még hatékonyabban dolgozhat az ígéretes startup vállalkozások felkutatásán.

Utazási és vendéglátó-ipari programján keresztül a ‘Plug and Play’ 2016-ban vállal először aktív szerepet az utazási piacon. Célja, hogy a teljes utazási értékláncban azonosítsa és támogassa az innovatív technológiákat és digitális üzleti ötleteket. Tizenkét hetes mentoring programja keretében 20-30 kiválasztott startupnak nyújt támogatást üzleti modelljük továbbfejlesztéséhez. Vállalatokkal is kapcsolatba lép lehetséges partneri együttműködések, közös projektek és befektetések megvitatása céljából. A programhoz kiterjedt hálózatot alakítottak ki startupokból és vállalati partnerekből. Utóbbiak közé tartozik a Lufthansa mellett a Carlson Wagonlit Travel, a Panasonic Avionics és Michelin Travel & Lifestyle.

 

„Ha valaki az utazás egészét nézi és a legjobb ügyfélmegoldásokat keresi, nyitnia kell az innovatív megoldások ökoszisztémája felé, és erős partnerként kell pozicionálnia magát. A Lufthansa innovációs központjánál épp ilyen szerep megszerzésére törekszünk. Stratégiai partnerünk, a ‘Plug and Play’ segítségével még közelebb kerülhetünk az utazási szektor nemzetközi innovációinak fellegvárához” – hangsúlyozta Sebastian Herzog, a Lufthansa Innovációs Központjának főstratégája. 

 

Saeed Amidi, a Plug & Play Tech Center vezérigazgatója és alapítója hozzátette: „Örülünk, hogy a Lufthansa is csatlakozott utazási és vendéglátó-ipari fejlesztési programunkhoz. A programban olyan sokoldalú partnerhálózat kialakítására törekszünk, amelynek tagjaival együtt formálhatjuk az utazás jövőjét. A világ vezető légitársaságai közé tartozó Lufthansa és az innovatív utazási termékeket jól ismerő, vállalkozó szellemű Lufthansa Innovációs Központ fontos és izgalmas perspektívát nyit meg előttünk az utazási szektorban. A tapasztalatcsere és a közös munka rendkívül hasznosnak ígérkezik mindkét fél számára.” 

 

A Plug and Play Tech Center a világ legnagyobb technológiai inkubátorháza és kockázati tőkealapja. 2006-os alapítása óta a programot a világ egészére kiterjesztették: jelenleg 24 ország vállalkozói vesznek részt benne, és jutnak hozzá a szilícium-völgyi befutáshoz szükséges forrásokhoz. Az inkubátorház egyedülálló startup-ökoszisztémát hozott létre 350 startupból és 300 vállalati partnerből. A ‘Plug and Play’ 180 vezető kockázati tőketársaság társbefektetője és partnere, több mint 365 szakmai kapcsolatépítő rendezvényt szervez évente. A Plug and Play hálózatának startupjai eddig 3,5 milliárd USA dollárnál is több fejlesztési forrást gyűjtöttek össze. Ebből a hálózatból indult el a siker útján a Dange, a Dropbox, a Lending Club, a PayPal, a SoundHound és a Zoosk is. További információ a ‘Plug and Play’ inkubátorházról: http://www.plugandplaytechcenter.com.

 

A klasszikus innovációs szemléletet továbbfejlesztő Lufthansa Innovációs Központ elsősorban a startupokra és az innovatív üzleti modellekre összpontosít. Összekapcsolja a Lufthansa Csoportot az utazási szektor globális startup-közösségével, és partnerkapcsolatot kezdeményez innovatív startupokkal annak érdekében, hogy új digitális megoldásokkal fejlessze tovább az utasoknak nyújtott élményt. Két példa az első ilyen megoldásokra: a repülőgépek fedélzetén nyújtott roaming hotspot (Roaming Hotspots to go) és a közösségi olvasási (Social Reading) megoldások. Az üzleti modellt megújító innovatív utazási termékek (pl. hellomissioncontrol.com, airlinecheckins.com) továbbfejlesztésére a központ esetenként külön vállalkozásokat alapít. Mindkét fejlesztési szemlélet az utasok szükségleteinek lehető legteljesebb kielégítését szolgálja. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09