Vásárlók bankkártyaadatait lopta egy bolti eladó Budapesten

MTI Sajtóadatbank, 2015. július 4. 15:50

Csalás miatt indult eljárás egy budapesti eladó ellen, aki egy saját maga által készített technikai eszköz segítségével "lopta" a vásárlók bankkártyaadatait egy belvárosi üzletben - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).

Az így megszerzett kódok felhasználásával a 24 éves férfi 18 alkalommal vásárolt az interneten 2015 februárjában és márciusában, megcsapolva az áldozatok számláját. A tájékoztatás szerint a gyanúsított az adatokat egy az V. kerületben, a Báthory utcában működő üzlet alkalmazottjaként, a bankkártyás fizetések alkalmával szerezte meg a sértettektől.
 

A csalás elkövetése során a plasztikkártyák minden esetben a sértettek birtokában maradtak, azokról a kártyaadatokat az eladó észrevétlenül olvasta le egy általa készített eszköz segítségével.
 

A rendőrök a férfit július 1-jén, szerdán fogták el, a gyanúsított a kihallgatása során beismerő vallomást tett. Csalás miatt indított eljárást ellene a BRFK, egyúttal előterjesztést tettek az előzetes letartóztatására - közölte a rendőrség.

Biztonság ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Rakuten Viber elnyerte a SOC 2 Type 2 tanúsítványt

A Rakuten Viber, a világ egyik vezető kommunikációs platformja, amely nagy hangsúlyt fektet a biztonságos és privát kommunikációra, sikeresen teljesítette a Service Organization Control (SOC) 2 Type II tanúsítványt. A SOC 2 az American Institute of Certified Public Accounts (AICPA) által kidolgozott ellenőrzési szabvány. Szigorú keretrendszerét úgy alakították ki, hogy biztosítsa az ügyféladatok biztonságát, rendelkezésre állását, bizalmas jellegét és védelmét.

2024. április 24. 11:38

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50