Dollármilliárdokat fizet a Microsoft a játékgyártó Minecraftért

forrás: Prím Online, 2014. szeptember 15. 21:35

Összesen 2,5 milliárd dollárért veszi meg a Microsoft a Minecraft nevű számítógépes játék készítésével nagy hírnevet szerző svéd Mojang játékstúdiót - írja a napi.hu.

A felvásárlás még az év vége előtt megtörténhet, és a Mojang csapata beolvadhat a Microsoft Studios vállalatba, miközben az üzletből komoly összegeket kapó Mojang-alapítók új vállalkozásba kezdenek. A Mojang három alapítója Markus Persson, Carl Manneh és Jakob Porser 2009-ben hozták létre vállalatukat, és akkor jelent meg a Minecraft kezdetleges, úgynevezett alfa verziója is.

A Minecraftből az évek során több mint 50 millió darabot adtak el, a játékot kiadták személyi számítógépeken (PC), játékkonzolokon és mobil eszközökön is.

A Mojangnak, amely nagyjából 40 alkalmazottal működik, több mint 100 millió dollár nyeresége volt a Minecraft eladásokból. A Minecraft egy nyílt világban játszódik, ahol a kreativitásukat használva a játékosoknak lehetőségük van számtalan dolgot megépíteni apró építőkockákból.

A Microsoftot egyértelműen stratégiai okok vezérelték. A Minecraft mint márka nagyon erős, ez pedig megérheti a felvásárlást. Satya Nadella, a Microsoft vezérigazgatója szerint a videojátékok játszása az egyik legnépszerűbb időtöltés okostelefonokon és PC-ken is.

A Minecraft név újabb ösztönző lehet a fogyasztóknak, hogy a Microsoft termékeit válasszák. A Microsoft azért is jól járhat, mert a Mojang eddig nem készített külön Minecraft verziót a Microsoft saját Windows rendszerét futtató okostelefonjaira.

 

napi.hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A telefonálástól a nagyképernyős streamelésig – így alakította át az életünket 3 évtized alatt a mobiltechnológia

1994. március 26-án, 30 évvel ezelőtt indította a Yettel az első kereskedelmi GSM szolgáltatást Magyarországon, akkor még Pannon GSM néven. Nem csak a márka, a mobiltechnológia is számos újításon ment keresztül a három évtized alatt. Az akkoriban még csak hangszolgáltatást nyújtó méregdrága belépési díjtól indulva mára korlátlan hang- és adatcsomagok, szélsebes mobilinternet érhető el megfizethető áron, mind mobilon, mind az otthonokban, mobilhálózati alapokon. 30 év fejlődése, aminek mára a lakosság és az üzleti felhasználók is a nyertesei lettek.

2024. március 27. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05