Továbbfejlesztette a Dell vállalati megoldásait

forrás: Prím Online, 2014. április 23. 13:34

A Dell bemutatta új vállalati megoldásait, amelyek használatával jelentősen felgyorsítható az alkalmazások válaszideje, továbbá a szerveztek megerősíthetik az adatközpont-technológiák közötti kapcsolatokat, miközben IT üzemeltetésük egyszerűbbé válik.

A Dell a leggyakrabban használt adatokhoz való hozzáférés gyorsításával növeli az alkalmazásteljesítményt


A Dell Fluid Cache for SAN közelebb juttatja az adatokat a szerverhez, miközben javítja az alkalmazásteljesítményt és csökkenti a válaszidőt. Az adatok gyors elérését megkövetelő alkalmazások – például az online tranzakció-feldolgozás (OLTP), az adattárház, a virtuális asztali infrastruktúra (VDI) – esetén jelentkező teljesítménybeli problémák kezelésében a technológia úgy nyújt segítséget az ügyfeleknek, hogy a Dell PCI Express flash-meghajtók összekapcsolásával és használatával alacsony késleltetésű adat-gyorsítótárazást tesz lehetővé a hagyományos szervereken, felgyorsítva ezzel az adatok elérését.

A Dell Fluid Cache for SAN másodpercenként 5 millió véletlenszerű olvasási/írási művelet (IOPS) sebességet ért el1, a felhasználónkénti költségeket pedig akár 71 százalékkal is csökkentheti2. A Dell laboratóriumi tesztjei azt is kimutatták, hogy az adatbázisok átlagos válaszideje akár 99 százalékkal3 jobb lehet, miközben az egyidejű felhasználók száma az eddigiek több mint hatszorosára nőhet, 2200 felhasználóról 14 000 felhasználóra. 

Azáltal, hogy a teljesítményspektrum alacsony és magas tartományaiból származó adatok számára egyetlen infrastruktúrát biztosít, a Dell Fluid Cache for SAN kiküszöböli a szerverteljesítmény és a teljes funkcionalitású SAN előnyei (például megbízhatóság, kezelhetőség és adatvédelem) közötti kompromisszumok szükségességét. Az adatok áthelyezése a kiszolgálóról a SAN hálózatba lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy jelentősen javítsák a teljesítményt, ugyanakkor csökkentsék a költségeket, hiszen így a megfelelő adatok a megfelelő helyen lehetnek a megfelelő időben. Az egyetlen kezelőfelület és a teljes egészében integrált SAN-képességek, – beleértve az automatizált rétegkezelést, a gyorsítótár-pillanatképeket, a replikációt és a tömörítést, – szintén támogatják az idő és erőforrások megtakarítását.

A megoldás azáltal, hogy a leggyakrabban használt adatokat közelebb hozza a számítási erőforrásokhoz a lehető legrövidebbre csökkenti az adatok, a tárhelytől szerverig megtett, útját, illetve az alábbiakat teszi lehetővé az ügyfelek számára:


·    Teljesítmény javítása: kritikus eredmények gyorsabb biztosítása, nagyobb tranzakciós teljesítmény és kisebb válaszidő a Dell PowerEdge szerverek átfogó képességeinek kihasználásával, amit a Dell Express Flash PCIe SSD meghajtók, a Dell Networking 10/40GbE kapcsolók és a Dell Compellent Data Progression intelligens rétegkezelési technológia tesz lehetővé.
·    Az adatok integritásának biztosítása: a gyorsítótárazott adatok magas rendelkezésre állásának biztosítása, továbbá az ilyen adatok védelme a visszaírási gyorsítótár-technológiával, egyedi hiba-előfordulási pont nélkül, a kiszolgáló és a SAN között.
·    Nagyobb rugalmasság: az adatbázis- és a virtuális teljesítmény igény szerinti méretezésének lehetősége egy SAN-alapú megoldással, amely lehetővé teszi a meghajtók és csomópontok aktív gyorsítótár-készletekhez történő szükség szerinti hozzáadását, így a vállalkozás az igényekkel lépést tartva növekedhet.
·    Tárolási befektetés maximalizálása: a Dell intelligens adatelhelyezési képességének kiterjesztése a SAN hálózatról a szerverre, ami lehetővé teszi az adatok egységes kezelését, és optimális meghajtó típuson történő tárolását a tényleges teljesítménybeli igények alapján, a tárolási költségek csökkentése céljából.  

A Dell Compellent Storage Center szoftverének új verziója nagyobb biztonságot, jobb teljesítményt és kezelési lehetőségeket nyújt

 

Az új Dell Compellent Storage Center 6.5 tömbkezelő szoftver flash-optimalizálást, valamint a hagyományos storage tömbök és a beépített szerver-gyorsítótár közötti intelligens adatelhelyezést biztosít. Ezen felül tovább bővíti a korábbi Storage Center-kiadások teljesítmény- és rétegkezelésbeli fejlesztéseit, miközben új vállalati szolgáltatásokat nyújt az ügyfeleknek.

A Dell Compellent Flash-optimized Solution with Storage Center továbbra is kategóriájának első számú storage megoldása, amely lehetővé teszi az intelligens adatelhelyezést egyszerre több típusú flash-technológián, vagy ezek hagyományos, merevlemezekkel együtt kialakított tárolási környezetében. A Dell Data Progression technológiájának köszönhetően az ügyfelek a 15 000-es fordulatszámú meghajtók áráért élvezhetik a flash-teljesítmény minden előnyét, ugyanakkor csökkenthetik a tárolási környezet helyigényét.

A Storage Center 6.5 egyetlen SAN hálózaton biztosít kiemelkedő flash-teljesítményt, illetve rendkívül nagy sűrűségű, alacsony költségű, de kiváló kapacitású tárolást, amely új, blokkszintű tömörítéssel is rendelkezik.

 

A Storage Center 6.5 további újabb előnyei és vállalati szolgáltatásai:


·    Nagyobb hatékonyság: a blokkszintű tömörítési technológia bevezetése lehetővé teszi, hogy a SAN-ügyfelek több adatot tárolhassanak kevesebb lemezmeghajtón, akár 77 százalékos tömörítési arány mellett5.
·    Nagyobb biztonság: az öntitkosító meghajtókkal (SED), amelyek rendkívül biztonságos megoldást kínálnak az adatvédelmet szem előtt tartó, vagy a jogszabályi megfelelőségi követelményeket betartani kívánó szervezeteknek, például a pénzügy, a jog és az egészségügy területén.
·    Jobb üzleti folytonosság: az új, szinkronizált Live Volume képesség segítségével a vállalatok a működés megzavarása nélkül állíthatják vissza az adatokat, és a nem tervezett leállások során is tovább futtathatják az alkalmazásokat a szerver újrakonfigurálása nélkül.
·    Felhőalapú környezet továbbfejlesztett támogatása: a multi-VLAN hálózat címkézési támogatásának köszönhetően a szolgáltatók többféle szolgáltatási szintet biztosíthatnak ügyfeleik számára különböző biztonságos virtuális tartományokban, ugyanazon Storage Center-példányban. 

Egyszerűbb rendszerfelügyelet


Új termékekkel, bővült a Dell OpenManage portfóliója. A legújabb kínálattal a vállalatok automatizálhatják az informatikai műveleteket, javíthatják a hatékonyságot, a rendelkezésre állást és a megbízhatóságot.


·    Dell OpenManage Essentials 1.3: a vállalati szintű hardverek megfigyelésére készült rendszerfelügyeleti konzol a szerveradatok, operációs rendszerek, alkalmazások, fájlok és adatbázisok ütemezett biztonsági mentésére szolgáló Dell AppAssure szoftverrel való integrációnak, valamint a Dell SonicWALL biztonsági szoftverkészülékek észlelésének és megfigyelésének köszönhetően adatközpont-védelemmel bővíti szolgáltatásait.
·    Dell OpenManage Mobile: az OpenManage Essentials 1.3 termékbe integrálható, és az ügyfelek számára ingyenes szoftverletöltésként elérhető mobilalkalmazás az első olyan megoldás, amellyel a rendszergazdák egyetlen központi helyről figyelhetik meg bárhonnan és bármikor a szervereket, storage megoldásokat, hálózati eszközöket és tűzfalakat.
·    iDRAC with Lifecycle Controller: az új automatikus telepítési és konfigurációs funkció segítségével a rendszergazdák akár 97 százalékkal csökkenthetik a hardverkonfigurációk telepítéséhez szükséges lépések számát a konfigurációk manuális rögzítéséhez és telepítéséhez képest5.

A Dell emellett továbbfejlesztette teljes Dell EqualLogic Host Integration Tools szoftvercsomagját is, amely hatékony adatvédelmet tesz lehetővé, és egyszerűsíti a Dell EqualLogic storage tömbök kezelését a VMware, Microsoft és Linux szerver-virtualizációs platformokkal és alkalmazásokkal való szoros integrációval. Az új EqualLogic PS6210 Series és más PS sorozatú tömbökhöz elérhető EqualLogic szoftver következő generációja jobb és egyszerűbb SAN-teljesítményt, korszerűbb kezelést és jobb rendszergazdai hatékonyságot kínál.

Az adatközponti hálókezelés, valamint az SDN-, NFV- és a felhőalapú megoldások felügyeletének továbbfejlesztése


A Dell új hálózatkezelési megoldásaival a vállalatok a hatékonyabb munkavégzés és teljesítmény mellett modernizálhatják és alakíthatják át a méretezhető, illetve a felhőalapú környezetekben végzett műveleteket.


·    Dell Networking Z9500 Ethernet hálókapcsoló: a legnagyobb sűrűségű, legnagyobb teljesítményt nyújtó, szabványos méretű kapcsoló méretezhető adatközpontokhoz és felhőalapú terhelésekhez.
·    Dell Active Fabric Controller: kifejezetten a virtuális hálózatkezelési funkciók és szolgáltatások automatikus telepítésére és vezérlésére készült szoftver.
·    A Dell NFV-megoldásai: a vállalat vezető szerepet vállal az iparági konzorciumban, és ágazati partnerekkel együttműködve támogatja az NFV elterjedését.

Elérhetőség és további információ:


·    A Dell Fluid Cache for SAN és a Dell Compellent Storage Center 6.5 2014 második negyedévében lesz elérhető világszerte. 
·    A Dell továbbfejlesztett OpenManage portfóliója már világszerte elérhető.
·    A Dell EqualLogic Host Integration Tools (HIT)/VMware 4.0 és a HIT/Linux 1.3 már világszerte elérhető. A HIT/Microsoft 4.7 ebben a hónapban lesz elérhető.
·    A Dell Networking Z9500 Észak-Amerikában áprilistól, világszerte pedig júniustól kapható, a Dell Active Fabric Controller világszerte 2014 második negyedévben lesz elérhető, a közös fejlesztésű Dell–Red Hat OpenStack-alapú NFV- és SDN-megoldások várhatóan 2014-ben lesznek elérhetők.
 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05