Mikor hal meg a Facebook? Maximum, ha öngyilkos lesz…

forrás: Prím Online, 2014. március 13. 13:10

Több mint 300 fő részvételével zajlott az AllThingsFacebook konferencia, amelyet a Facebook hivatalos partnerrendezvényeként a Thinkdigital Hungary rendezett a Médiapiac.commal együttműködésben.

Több mint 300 szakmabeli részvételével zajlott március 6-án az AllThingsFacebook Budapesten, a Lurdy Moziban. Megtudhattuk: a Facebook él és virul, túlzóak tehát a hírek a közösségi hálózat haláláról, ugyanakkor a platform okos használatához még hosszú edukációs folyamat vezet. Jó és tanulságos példák azonban már most is vannak: ezt mutatták meg az elhangzott esettanulmányok, illetve ezért oszthatta ki a Thinkdigital és a Facebook a leginspirálóbb Facebook-kampánynak járó, félmillió forint értékű díjat.

 



„A konferenciát, ahogyan előtte jeleztük is, tudásmegosztó platformnak szántuk, és utólag is azt látjuk, hogy ez egy jó cél volt. A tanulás igényét mutatja, hogy a résztvevők több mint fele márkatulajdonosi oldalról érkezett, míg az ügynökségek között egyaránt találtunk kis, lokális és nagy, nemzetközi szereplőket, média-, kreatív- és PR-ügynökségeket egyaránt” – mondta Szabó Ákos, a Thinkdigital magyarországi vezetője, a konferencia főszervezője.

 

Az AllThingsFacebook előadói között szerepelt Sebastian Szmigielski, a Facebook ügynökségi kapcsolatokért felelős regionális vezetője, aki a Facebookról, mint performance marketing eszközről beszélt. Mint elmondta: a Facebook nem Google, azaz nem érdemes az utóbbinál megszokott stratégiákat erőltetni, ha performance szemlélettel kívánunk megjelenni a közösségi hálózaton. Az általa mutatott magyarországi adatok szerint a Facebookon átlagos elérése a 18-34 évesek körében főműsoridőben vetekszik a hazai televíziók összelérésével. (Forrás: Nielsen Közönségmérés, Facebook. A vizsgált időszak: 2013 december 9-15).

 



A pályafutása során számos nemzetközi díjat nyert Ryszard Sroka, a Facebook kreatív stratégája a kampányokban rejlő kreatív potenciált mutatta be gyönyörű példákon keresztül, ismét megerősítve azt, hogy a közösségi hálózat mára nem egy egyszerű PPC-platform.

 

Ez utóbbit Báder Szabolcs, a Brightly üzletfejlesztési vezetője is megerősítette: szemkamerás kutatásuk eredménye szerint a felhasználók leginkább a hírfolyamra és a kilépő oldalon elhelyezett hirdetésekre figyelnek. Utóbbival kapcsolatban a jófogás.hu kampányát vizsgálva 95% reklámvisszaidézési arányt mértek. Exkluzív kutatást hozott a konferenciára Kurucz Imre is: az NRC azt vizsgálta, miért fészbukoznak a felhasználók, illetve miképpen viselkednek a márkákkal és a hirdetésekkel kapcsolatban.


A konferencia előadója volt „Lefti”, a Mercedes hajdani első közösségi média menedzsere, aki mostanra saját tanácsadó cégét irányítja, illetve Matt Owen, az Econsultancy közösségimédia-vezetője.

 


   
Az esemény zárásaként Sebastian Szmigielski és Szabó Ákos átadták a leginspirálóbb Facebook-kampánynak járó díjat (képünkön), melyet az Intren nyert az Extreme Digital számára készített aktivitásával.

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Egyszerű Airpods-tisztítás és új vezetékes headset gamereknek

Neked is fejtörést okoz, hogy mivel tudnád Apple Airpods fülhallgatódat megfelelően és károkozás nélkül tisztítani? Vagy épp teljesen másban vagy, és azon agyalsz, hogy milyen gaming headsettel tudnál megszabadulni a késleltetéstől? Akkor érdemes továbbolvasnod, mert a Sandberg most mindkét problémára elhozta a megoldást!

2024. április 28. 15:43

A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig

Az ELTE Informatikai Kar idén a „Semmiből született csodák – A mesterséges intelligenciától a soft skilleken át a kibervédelemig” című rendezvénnyel csatlakozott a Lányok Napja országos programhoz.

2024. április 28. 13:55

Kén-hexafluorid betiltása – Nem gáz többé!

Az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentése az egész világon hatalmas feladat, és e küldetés része a kén-hexafluorid (SF6) gáz teljes körű betiltása is. Ez különösen a villamosenergia-iparban jelent komoly változást, hiszen a kapcsolóberendezések szigeteléséhez eddig rendszerint ezt az anyagot használták. 

2024. április 28. 12:04

Újabb akadály hárul el a nagy hatótávolságú e-kamionok elterjedése elől

Sikeres tesztet teljesített a Siemens: töltési rendszere 1 MW teljesítményt adott le.

A német cég prototípusát egy nagy hatótávolságú e-kamionnal tesztelték. Az új készülék több Siemens SICHARGE UC150 töltőberendezésből, ezek kimeneti teljesítményét összefogó kapcsolási kialakításból (switching matrix) és a megawatt-töltésre speciálisan kialakított diszpenzerből állt.

2024. április 28. 10:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50