Magyar szakember az európai távközlési szabályozási intézmény élén

MTI Sajtóadatbank, 2014. január 24. 13:14

Az Európai Parlament (EP) ipari, kutatás- és energiaügyi bizottsága meghallgatta Ignéczi Lászlót, az európai országok nemzeti távközlési szabályozó testületeit összefogó ernyőszervezet (Body of European Regulators for Electronic Communications, BEREC) új elnökét - közölte Herczog Edit szocialista EP-képviselő, aki szerint a bizottság tagjai személyesen is meggyőződhettek arról, hogy felkészült és tapasztalt vezető nyerte el a kinevezést.

A testületet 2009-ben hívta életre az uniós távközlési reformcsomag. Feladata az egységes belső piac megteremtésének és hatékony szabályozásának támogatása, a nemzeti szabályozó testületeknek és az uniós intézményeknek szakértői segítség nyújtása. Vezetőjét nyílt pályázat útján választják ki.
 

"Nagy öröm (...) hazánk számára, hogy magyar szakember vezeti a jövőben az uniós testületet" - emelte ki Herczog Edit.
 

Mint arról az EP-képviselő beszámolt, a szerda esti bizottsági meghallgatáson egyértelművé vált, hogy "a magánszférában és a közigazgatásban egyaránt tiszteletre méltó eredményeket elért új vezetővel a testület hatékonyan részt tud vállalni a közeljövő sürgető feladataiban".
 

Herczog felhívta a figyelmet arra, hogy távközlés területen évek óta folyik a ma még tökéletlen egységes belső piac kialakítása, amitől hatalmas gazdasági előnyöket remélhet az unió minden tagállama.

Kulcsszavak: távközlés CIO

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50